Home Alcoi La festa dels Moros i Cristians d’Alcoi ixirà al carrer “sí o...

La festa dels Moros i Cristians d’Alcoi ixirà al carrer “sí o sí” el proper any

1153
0
SHARE

La Junta Directiva de l’Associació de Sant Jordi d’Alcoi i els 28 representants de les filaes alcoianes s’han reunit i han acordat, en la nit de dijous, celebrar Festes de Moros i Cristians a l’abril de 2022. Això sí, atenent les característiques i limitacions que en aquest moment marque el protocol sanitari. Excepte indesitjat gir en l’evolució de la Pandèmia, Alcoi celebrarà “sí o sí” -com afirmen des de l’Associació- Moros i Cristians a 2022.

L’Associació de Sant Jordi es congratula d’aquesta decisió que treu de la letargia a una Festa i a uns festers ansiosos de complir amb les seues tradicions centenàries. En paraules de Juan José Olcina, president de l’ASJ, “estem molt il·lusionats perquè en l’horitzó hi ha una data clau, abril de 2022. La Festa serà capaç d’adaptar-se al moment sanitari, però no estem disposats a passar un any sense Moros i Cristians. Estem realment feliços i animem al poble d’Alcoi a compartir i viure amb alegria aquestes noves festes. Fa dos anys que anhelem poder afirmar que, Alcoi tindrà Festes “. Olcina espera mantenir una reunió de treball amb la Conselleria de Sanitat la propera setmana per participar del protocol que regirà els actes de ve Mig Any, previst per al mes d’octubre.

A l’espera dels detalls d’aquest protocol, l’Associació de Sant Jordi ha decidit, amb el consens dels Primers Tro, un seguit d’activitats per aquest octubre. Finalment, les filaes van rebutjar la proposta de celebrarar la glòria infantil, i van dir sí a les ‘entradetes’ els caps de setmana per Sant Nicolau i Sant Llorens. Per descomptat, amb els requisits que marque Conselleria. A més de la representació del sainet fester, es programarà una gala moro-cristiana, concurs de cotos i concurs d’olleta a la Glorieta. Un concurs d’olleta amb limitació d’aforament, sense música de banda en directe i amb els assistents asseguts.

D’altra banda, l’Associació estudia treure al carrer un acte fester durant el cap de setmana central del Mig Any. Totes aquestes activitats, previstes per l’ASJ, han d’estar ratificades per la Conselleria.