Home Cocentaina La Fira de Cocentaina crea un àrea d’accessibilitat per a garantir un...

La Fira de Cocentaina crea un àrea d’accessibilitat per a garantir un esdeveniment inclusiu

202
0
SHARE

Malgrat sembla que després de 675 edicions resta poc per innovar, la Fira de Tots Sants de Cocentaina és un d’eixos esdeveniments que cada any busca la manera de millorar la seua oferta i serveis i adaptar-se a les necessitats de visitants, expositors i treballadors en general sense perdre la seua essència centenària.

Per a l’edició d’aquest 2021, la Fira de Cocentaina instalarà en el carrer Miguel Crevea l´àrea de Seguretat, Accessibilitat i Servicis. Aquest punt aglutinarà els serveis de consigna, guarderia, zona de nadons (lactància i canviadors), un menjador exclusiu per als expositors, l’oficina central del Departament de Fira, el gabinet dels cossos i forces de seguretat presents en la Fira (Guàrdia Civil, Protecció Civil, controladors), un servei mèdic de Creu Roja i el Punt Violeta, per a implicar el conjunt de la societat en la lluita contra la violència masclista i evitar aquest tipus d´agressions. Com a novetat aquest any s’ha inclós material que facilita la mobilitat per a persones amb mobilitat reduïda i es comptarà gràcies a la col·laboració de l´empresa contestana “Movilidad 10” amb huit cadires de rodes. En aquest camp les hostesses que atendran el públic durant tot l’esdeveniment també han rebut la formació en matèria d’accessibilitat per a atendre els visitants correctament segons les seues necessitats.

Com explica la regidora de Fira, Eugenia Miguel, “aquesta zona s’ha millorat a fi de localitzar en un mateix punt tots els serveis i la coordinació central de la seguretat de fira. Per això s’ha situat en un punt estratègic, al que puga accedir tant el visitant com els expositors amb facilitat”. A més, puntualitza que “l’organització de l’esdeveniment continua treballant per facilitar al màxim el treball i l’estada dels quatre pilars fonamentals que fan possible esta Fira: visitants, expositors, organització i seguretat”.

La regidora també ha resaltat que “al llarg de tot el recorregut que ocuparà la Fira es posaran papereres sostenibles, de cartró i amb el logotip de la Fira, perquè la gent mantinga el carrers nets, volem una Fira segura però també neta”.

Vital complir les mesures sanitàries

Igual que qualsevol altre esdeveniment la Fira de Tots Sants seguirà les mesures sanitàries establides per la normativa per a aquesta mena d’activitats. Per a recordar als visitants la importància del seu compliment s’instalaran en tots els accessos panells informatius en els quals es podran consultar les mesures necessàries per a gaudir del certamen, en aquests punts també hi haurà instal·lats punts de desinfecció amb gel hidroalcohòlic.

El públic ha de tindre clar que la mascareta serà obligatòria en tot l’espai que ocuparà la Fira; també s’haurà de complir la distància de seguretat. Per a evitar massificacions s’instal·larà un sistema de comptatge que facilitarà a l’organització la saturació de les diferents zones de l’esdeveniment perquè puguen derivar als visitants a altres zones en cas de ser necessari.

Des de l’organització es demana a veïns i visitants que complisquen en tot moment les recomanacions i normes establides per a gaudir d’un esdeveniment segur i sense incidències.