Home Cocentaina La Fira de Cocentaina espera el sí del Ministeri per ser declarada...

La Fira de Cocentaina espera el sí del Ministeri per ser declarada d’Interès Turístic Internacional

1126
0
SHARE

La Fira de Tots Sants de Cocentaina està a punt d’aglutinar un nou reconeixement: el d’Interès Turístic Internacional. L’expedient es troba en mans de la Secretaria General de Turisme i, en cas de ser finalment acceptada, possibilitaria l’arribada de més ajudes per al certamen contestà. Prèviament, el document ha passat per la Conselleria de Turisme, i suposaria que només li restaria la de Patrimoni de la Humanitat a la coneguda com a ‘Fira de Fires’.

La Fira de Tots Sants és l’esdeveniment que més persones congrega en un curt espai de temps de tots quants es celebren a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Any rere any, l’extensa oferta comercial, artística, gastronòmica, cultural, tecnològica i d’oci que aglutina el certamen és capaç d’atraure fins a la capital del Comtat a vora mig milió de persones. Amb un volum de negoci superior als 40 milions d’euros, és també un referent econòmic que porta el nom de Cocentaina més enllà de les fronteres espanyoles.

Des del 2007, la Fira de Tots Sants de Cocentaina ha anat acumulant reconeixements degut a la seua importància econòmica i turística a l’interior alacantí. A les declaracions d’Interès Turístic Regional en 2007 i Nacional en 2012 s’ha afegit en 2018 la de Bé d’Interès Cultural. Però des de l’Ajuntament ja van anunciar que tractarien d’aconseguir la d’Interès Turístic Internacional, declaració per a la que s’ha obtingut el vist i plau de la Conselleria de Turisme. Ara només falta que la Secretaria General de Turisme faça allò propi, cosa que pot estar al caure.

L’expedient per a obtenir la declaració ha sigut el més costós en temps i diners de quants ha elaborat l’Ajuntament de Cocentaina per a la Fira. Ha exigit, entre altres, fer promoció del certamen contestà a països com França, Portugal o Andorra. No obstant, amb la declaració d’Interès Turístic Internacional, el gran esdeveniment comercial contestà aconseguiria molt més finançament en forma d’ajudes. Unes ajudes què, unides a les que arribaran gràcies a la declaració com a BIC, podrien millorar substancialment la capacitat econòmica per a organitzar un esdeveniment d’aquesta magnitud.

Aquest nou reconeixement per a la Fira de Tots Sants deixaria únicament el de Patrimoni de la Humanitat en blanc en el tauler del gran esdeveniment comercial contestà.