Home Castalla La Fira de Nadal de Castalla ofereix una àmplia oferta comercial i...

La Fira de Nadal de Castalla ofereix una àmplia oferta comercial i cultural de la mà de la tradició

508
0
SHARE

La Fira de Nadal de Castalla omplirà el municipi d’activitats durant els dies 17, 18 i 19 de desembre. La mostra oferirà una àmplia oferta comercial i cultural a tota la població sense deixar de costat la tradició que caracteritza aquestes dates. Durant els tres dies se succeiran els balls, tallers, teatres, cercaviles i grups d’animació en el carrer del centre de la ciutat. La regidora de Comerç i Turisme, Maite Gimeno, ha explicat que “hem preparat propostes per a tots els públics, amb balls, teatres, mercats i tallers, que van des de les més nadalenques fins a propostes més modernes”.

El punt neuràlgic de la fira serà la plaça de la Font Vella, en ple centre de la ciutat, i on estarà situat l’arbre de Nadal, junt amb el Betlem de l’Ajuntament. Des d’aquest punt es desplegarà el mercat nadalenc cap a l’Avinguda República Argentina. Els comerços i associacions locals seran els principals protagonistes d’aquest sector, i disposaran de vint-i-tres casetes de fusta per a mostrar els seus productes als visitants.

L’apertura de la Fira de Nadal es realitzarà el divendres 17 de desembre a les 17:00 hores i la inauguració oficial serà el dissabte 18 a les 12:00 hores. El divendres per la vesprada, a les 19:00 hores, tindrà lloc la ‘Festa de la llum’ i l’arribada dels àngels. A partir d’aquest moment, es desplegarà tota la proposta programada al calendari.

A més, ha explicat Gimeno, “la fira també comptarà amb una granja medieval –amb gallines, ànecs i dromedaris, entre altres animals- i un parc infantil per als més xicotets”. L’edil ha remarcat que “no faltaran clàssics del Nadal castellut com els tallers de panderetes, instruments musicals, fusteria o espart, i l’adoració al Betlem”.

Així mateix, l’ambientació és un altre dels punts forts de la Fira de Nadal. Més enllà de la clàssica decoració amb motius tradicionals i il·luminació, el Consistori ha habilitat un photocall. La idea és que la població puga immortalitzar el seu pas pel mercat junt amb un trineu tirat per rens, ambientat en el Pare Noel, acompanyat de cérvols i óssos polars. La guinda la posaran les nevades artificials, que tenyiran de blanc els carrers de Castalla.

Els xiquets i xiquetes també comptaran amb diferents opcions per a divertir-se durant el cap de setmana. Podran participar en els tallers i jocs infantils, elaborant treballs manuals, targetes, adorns de Nadal i ninots de neu. A més, tindran l’oportunitat de participar en una cercavila ambientat en l’univers Disney amb fins a 12 personatges diferents. Una altra proposta interessant és l’Escape Room, a la Casa de Cultura el dissabte 18 de desembre a partir de les 17:00 hores.

Finalment, els balls i la música tindran un paper principal a les jornades. L’alumnat de la Música i Dansa Santa Cecília i Maria Assumpta realitzaran gran quantitat d’actuacions. En concret, els visitants se sorprendran amb la flashmob nadalenca, i podran disfrutar de danses clàssiques i urbanes com ‘Ballant sota la neu’, ‘Les nines’, ‘Les ballarines de Nadal’ o ‘Les panderetes nadalenques’.

Per altra part, Maite Gimeno també s’ha referit a les condicions sanitàries relacionades amb la Covid-19. Per a l’edil, “la ubicació és adequada, ja que estarem en un espai ampli i a l’aire lliure, en condicions òptimes de seguretat i ventilació, la qual cosa ens permet evitar aglomeracions i frenar la proliferació del virus”.