Home Cocentaina La Fira de Tots Sants descarta el format habitual i baralla 3...

La Fira de Tots Sants descarta el format habitual i baralla 3 escenaris per a evitar la cancel•lació

2315
0
SHARE

La Fira de Tots Sants 2020 de Cocentaina no es veurà suspesa per la Covid19, però sí modificada. L’evolució de la pandèmia després de l’estiu determinarà de quina forma es celebrarà. Des de l’Ajuntament contestà barallen 3 opcions en funció del virus per a una edició de la Fira que suposarà menys ingressos per a la localitat, però que mantindrà el màxim grau possible de programació cultural per a l’esdeveniment.

L’esdeveniment comercial per excel·lència que cada any es celebra a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla també s’ha vist afectat per la pandèmia de coronavirus. La incertesa que encara hui genera la possible evolució del virus en els propers mesos fa que siga impossible garantir la seguretat sanitària a aquelles ubicacions o esdeveniments que suposen concentració de persones. Entre ells es troba la Fira de Tots Sants de Cocentaina, que cada any atrau fins a la capital del Comtat a vora mig milió de persones, generant un volum de negoci superior als 40 milions d’euros.

La Fira sí es celebrarà enguany, però en cap cas ho farà en el format habitual. De fet, des de l’Ajuntament de Cocentaina, i després de mesos de debatre al voltant del tema, barallen 3 possibilitats diferents per a celebrar el certamen. Totes elles depenen de la situació sanitària cara al mes de novembre. La primera es refereix a l’evolució positiva de la pandèmia, i permetria celebrar la Fira amb expositors, però amb menys extensió i control d’aforament. La segona, amb una situació de retorn a diferents fases de la desescalada, permetria actes culturals, com exposicions, però sense venda comercial a gran escala. La tercera, amb un nou confinament, suposaria la celebració de la Fira de forma telemàtica i suportada per la tecnologia.

La impossibilitat de celebrar la Fira de forma habitual suposarà per a Cocentaina pèrdues pels ingressos que faciliten els expositors, que el Consistori xifra per damunt dels 100.000 euros. Tot per a un certament que està declarat com a Bé d’Interès Cultural Immaterial i com a Festa d’Interès Turístic Internacional. Una situació a la que cal afegir les mesures fiscals preses pel Consistori contestà per a facilitar la continuïtat al comerç i hostaleria locals després de la pandèmia, però que ampliarà la despesa municipal.

La decisió s’ha pres per part de l’Ajuntament de Cocentaina després de constatar el suport unànime de la resta de forces polítiques representades al plenari i dels actos econòmics i socials de la població en relació a la Fira de Tots Sants.