Home Banyeres Preocupació a Banyeres per l’estat de les serres: demanen a Generalitat un...

Preocupació a Banyeres per l’estat de les serres: demanen a Generalitat un punt de vigilància forestal a la Fontanella

413
0
SHARE

Les quantioses nevades del passat hivern, seguides d’una primavera més plujosa del que es recordava fa dècades i de l’intens calor previst per a l’estiu han posat en alerta a bona part de les localitats de la muntanya alacantina. La immensa majoria d’elles estan rodejades de grans extensions de massa forestal, que amb branques i arbres caiguts, molta vegetació secant-se i elevades temperatures suposen un risc de proliferació d’incendis forestals.

Per això, el plenari de l’Ajuntament de Banyeres ha aprovat per unanimitat demanar a la Genetalitat Valenciana la construcció d’un centre de vigilància forestal en la serra de la Fontanella. Es tracta de la massa muntanyosa que va des de la localitat de la Mariola fins Biar, un paratge d’elevat valor natural que es vol protegir. Per això, des del Consistori han cursat una sol·licitud a Generalitat per a que cree aquesta infraestructura.

Aquesta petició arriba quan està a punt de complir-se un any des que 900 hectàrees de la Solana de Beneixama -molt a prop de Banyeres- fora past de les flames per altre incendi forestal. L’objectiu de la creació del nou centre -en cas de que siga concedida- és augmentar el grau de protecció i la capacitat de reacció per a protegir els paratges que envolten la població. Altres mesures proposades van en la línia d’enllestir brigades encarregades de cuidar el mont, censar els camins forestals del terme municipal o incidir en la formació mediambiental de la població.