Home Cocentaina La Fira de Tots Sants entra en la seua recta final amb...

La Fira de Tots Sants entra en la seua recta final amb satisfacció per part dels expositors

233
0
SHARE

La 674 edició de la Fira de Cocentaina compta els dies per a acabar un dels certàmens més especials de la seua història. Una convocatòria adaptada a les circumstàncies actuals i que, segons les valoracions dels expositors, tancarà amb un balanç positiu tant a nivell econòmic com pel que fa al format en el qual s’ha celebrat. Durant tot el mes, l’edil de Fira Eugenia Miguel i membres de l’organització del certamen han visitat als expositors locals i de les comarques veïnes amb la finalitat de conéixer les seues impressions i recollir les seues valoracions quant a vendes, assistència de públic als seus comerços, etc…

Les valoracions dels expositors auguren un balanç final positiu, encara que cal assenyalar que la majoria han enyorat els dies intensos que es viuen al carrer en el format original. A més, els comerços participants destaquen la gran iniciativa de l’organització per a no deixar passar aquesta edició.

En relació a la xarxa comercial que s’ha creat en aquest certamen, els integrants han mostrat també predisposició perquè es consolide al llarg de tot l’any, i que l’activitat es mantinga a través de congressos, formació, presentacions, etc… D’aquesta manera es mantindria present la Fira durant un període més ampli i podria beneficiar a les sinergies entre expositors, així com al territori d’influència del certamen.

Tal i com ha indicat Pablo Martí, titular d’un concessionari, “el balanç de tot el mes és positiu, a més la setmana passada vam fer un esdeveniment propi en el qual es van enviar unes invitacions amb les ofertes de Fira i es van concertar bastants cites que s’han traduït en un reporte econòmic similar al que es generava en Fira durant quatre dies”. Així mateix, ha confirmat que “molta gent del poble s’ha acostat a preguntar per les ofertes i promocions, en definitiva, ha sigut una manera de dinamitzar la complicada ratxa que s’ha generat per la situació actual que estem travessant a nivell global”. Per la seua part, Alfredo Picó,torroner, s’ha mostrat  agraït per l’oportunitat que l’Ajuntament ha donat per a traslladar una xicoteta mostra de la seua oferta comercial al propi municipi contestà i d’aquesta manera “haver-nos facilitat la venda i haver-nos ajudat a salvar el reporte econòmic que aconseguíem en el nostre lloc al carrer durant la Fira, hi ha clients que ens han anomenat preguntant i en dir-los on estàvem situats han vingut a comprar igual que feien tots els anys”.

La Regidora de Fira, Eugenia Miguel ha assegurat que “durant les nostres visites als comerciants, les sensacions que se’ns han transmés són molt bones. Agraeixen el treball que a nivell municipal s’ha realitzat per a mantindre la Fira enguany encara que haja sigut en aquest format i a més se’ls veu amb iniciativa i ens han traslladat proposta per a mantindre la xarxa comercial durant tot l’any d’alguna o una altra forma i així mantindre viva la flama del certamen fora dels quatre dies intensos en els quals s’emmarca habitualment”.

Tancament de l’oferta cultural

Aquest dissabte dia 28 de novembre a les 19.00 hores en El Teular tindrà lloc el concert a càrrec de l’Orquestra de Pols i Plectro Paloma que tindrà un repertori compost per nou obres mestres. El diumenge 29, serà el torn del circ amb l’espectacle ‘Seu-te’, una actuació que, a través les cadires, explica una bella història. La companyia aconsegueix crear un commovedor conjunt circense que juga amb l’humor, l’harmonia i la tendresa i reuneix acrobàcies, verticals, equilibris i que apel·la a la participació de públic, tot en una acurada dramatúrgia.

Els dos espectacles tindran aforament limitat i l’accés estarà controlat mitjançant entrada que es poden adquirir de manera gratuïta en http://entrades.cocentaina.es.