Home Alcoi La Fira Modernista d’Alcoi comptarà amb dues projeccions de cine mut de...

La Fira Modernista d’Alcoi comptarà amb dues projeccions de cine mut de la mà de la Universitat d’Alacant i Mutua Levante

415
0
SHARE
Diverses autoritats a la presentació de l'activitat de cine de la Fira Modernista
Diverses autoritats a la presentació de l'activitat de cine de la Fira Modernista

El Patronat Fundació Mutua Levante en col·laboració amb el campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant i l’ajuntament, participaran de nou a la Fira Modernista de la ciutat realitzant dues projeccions de cine mut de l’època, com ja ve sent costum des de la segona edició de la fira.

“Es tracta d’un acte que sa convertit en referent al territori” assegura Tono Belda, Coordinador del Campus de la UA a Alcoi, i afegeix que “com a universitat tenim l’obligació de transmetre coneixement i difondre cultura”. Lorena Zamorano, Regidora de Turisme, assegura que “és una forma xula de conéixer les arts audiovisuals de l’època i apropar-les als més joves”.

Encara que el cinema silent és història i hui en dia hi ha desaparegut i s’ha retirat de tots llocs, va deixar una empremta a la història del cinema molt significant. La intenció de la Fira Modernista és apreciar l’exuberància del seu llenguatge visual i que la gent es sorprenga de les pel·lícules, com els anys anteriors, ja que el cine mut és un gran desconegut per a molt agent.

Les pel·lícules escollides enguany són: D’una banda, ‘Amanecer’, de Friedrich Wilhelm Murnau, una pelicula molt guardonada, amb títols de premsa com “la pel·lícula més vella mai feta” o “la pel·lícula que va posar el cinema silent en la cresta de la seua perfecció”. D’una altra banda ‘El maquinista de La General’, de Buster Keaton i Clyde Bruckman, pel·lícula extraordinària on les capacitats de l’autor es posen al límit en ella, ja que, va aconseguir eliminar els intertítols del mig de la pel·lícula, sent una potencialitat per augmentar l’expressivitat.

“Gràcies a la iniciativa de la regidora i la col·laboració de la universitat, podrem gaudir d’un llenguatge que res té a veure amb l’actual” explica Quico Carbonell, expert cineasta, i afegeix que “es tracta d’un viatge que fan els alcoians al modernisme, on veuran el cine que veien els alcoians als anys vint”.