Inici Destacats La Foia tindrà l’únic Cicle Superior d’FP de tota la Comunitat orientat...

La Foia tindrà l’únic Cicle Superior d’FP de tota la Comunitat orientat a la tranformació de polímers

252
0
COMPARTIR

El ram del plàstic és un dels més importants al teixit productiu de la Foia de Castalla. Les localitats que la composen tenen des de fa dècades -algunes inclús més d’un segle- un marcat caràcter industrial marcat per la producció de joguets. Tant és així que la Foia és també coneguda com la Vall del Joguet. Però, des de fa anys, les empreses de la zona venen alertant de la manca de mà d’obra especialitzada.

Existeixen casos d’operaris que passen d’una empresa a altra degut a la seua elevada especialització, amb una considerable millora de les condicions salarials i laborals. La manca de joves que donen relleu a les generacions anteriors suposa un important entrebanc per al teixit productiu de la sub comarca. Oferir formació específica i motivar als possibles futurs operaris amb la seguretat d’obtenir treball són dos de les reivindicacions de la patronal de la Foia, IBIAE, que comencen a convertir-se en realitat.

Ha sigut gràcies a l’aprovació per part de la Conselleria d’Educació del primer Cicle Superior de Formació Professional (FP) en Transformació de Polímers. Un fet que permetrà a l’IES La Foia d’Ibi prestar aquesta formació cara al proper curs. El centre té una elevada especialització en oferir formació relacionada amb els sectors del plàstic o metall, que compten amb diverses empreses necessitades de mà d’obra a la zona.

El nou cicle és l’únic de les seues característiques que està a l’abast dels estudiants a tota la Comunitat Valenciana i compta amb una característica essencial per als futurs estudiants: ofereix pràctiques remunerades en empreses durant la meitat del temps de formació (1.200 hores de pràctiques). A més, des de la patronal afirmen que la pràctica totalitat dels estudiants que superen el cicle tenen garantida la inserció laboral. Les empreses del ram a la Foia de Castalla estan compromeses amb fer de les contractacions una realitat degut a la seua manca de mà d’obra especialitzada.