Home Alcoi La Generalitat Valenciana aportarà 2,6 milions per donar suport a l’execució del...

La Generalitat Valenciana aportarà 2,6 milions per donar suport a l’execució del projecte de Rodes d’Alcoi

236
0
SHARE

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha destacat que la posada en marxa del nou parc tecnològic-cultural d’Alcoi “reforçarà la capil·laritat de la innovació” a totes les comarques de la Comunitat Valenciana, i convertirà la ciutat d’Alcoi en un “referent a sectors d’avantguarda com la robòtica i la Intel·ligència Artificial”.

Així ho ha assegurat després de signar el conveni amb l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, pel qual la Generalitat aportarà 2,6 milions d’euros fins al 2024 per donar suport a l’execució del projecte, el pressupost estimat del qual arriba als 7 milions d’euros. El cap del Consell ha explicat que el nou projecte serà “clau” per a la recuperació econòmica i per al “renaixement industrial de la ciutat on va començar en gran mesura la revolució industrial”, ja que impulsarà la transformació de la comarca en dos àmbits fonamentals: el turisme dinterior i la digitalització del teixit productiu, especialment de les pimes. Segons ha explicat, el projecte “ambiciós i disruptiu” contribuirà que “tots els sectors productius de la nostra economia transitin cap a la innovació i siguen més competitius amb l’objectiu d’impulsar la creació d’ocupació, de més qualitat i amb millors salaris”.

A més, ha assegurat que la iniciativa contribuirà a la “regeneració urbana d’una part important de la ciutat” i constituirà un “punt d’inflexió a la nova economia de la comarca i de tota la Comunitat Valenciana”. En concret, l’actuació prevista permetrà transformar l’antiga illa industrial de  Rodes en un parc tecnològic-cultural, on s’implantarà un Centre de Turisme d’Interior (amb zona de coworking, aula polivalent de mostres, zones d’administració i despatxos) de turisme i d’INVATUR); un espai de transferència tecnològica; un centre de desenvolupament empresarial especialitzat en digitalització, cicles formatius, biblioteca i zona dedicada a Intel·ligència Artificial; així com un centre sociocultural amb aula de música, espais expositius, etc. Pel que fa al Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior, està previst que preste servei a 5 comarques i 92 municipis, i convertirà Alcoi en un “referent” d’un nou model de turisme que permeta “desestacionalitzar” i “potenciar” el turisme de interior amb criteris de sostenibilitat a destinació.

Alhora, el centre serà “fonamental” per a la formació dels professionals del sector turístic, que representa el 15% de l’economia valenciana, i que “ha d’atendre també aquests processos d’innovació, transformació i modernització” per aconseguir ocupació qualificada.