Home Destacats La generalitat valenciana proposa noves restriccions

La generalitat valenciana proposa noves restriccions

308
0
SHARE

El president de la Generalitat Ximo Puig i la consellera de Sanitat Ana Barceló han realitzat una roda de prensa hui dijous on han explicat les noves mesures que entraran en vigor aquest diumenge 25 de juliol i que permaneixeran actives, de moment,  fins al 16 d’agost.

Així, una de les mesures que han proposat es reduir l’aforament màxim en espectacles culturals i esportius en espais tancats al 50 per cent amb un màxim de 1.500 persones. També es restringeix al 50 per cent l’aforament a les piscines.

D’altra banda, la Generalitat ha demanat una sèrie de mesures al Tribunal Superior de Justícia com ara la limitació de reunions a 10 persones (en espais publics i privats) o la mesura que afectaria a municipis de les nostres comarques: el toc de queda nocturn, que implicaría la restricció de movilitat de la 1 a les 6 de la matinada de en 77 municipis de la Comunitat Valenciana entre els que es trobarien Banyeres de Mariola i Muro.

Els criteris que es seguixen per a incloure a un municipi en la llista dels restringits són:

 

• Incidència acumulada dels últims 14 dies (IA14): Casos amb data de diagnòstic en els últims 14 dies.

• Incidència acumulada dels últims 14 dies en persones de 65 anys o més (IA14.65m): Casos amb edat de 65 anys o més amb data de diagnòstic en els últims 14 dies.

• Increment Diagnòstic (ID): Increment diagnòstic percentual dels casos diagnosticats en els darrers 7 dies respecte de la mitjana de les dues setmanes anteriors.

• Percentatge de Traçabilitat dels casos en els últims 14 dies (Porc.Traza): Percentatge de casos diagnosticats en els últims 14 dies que confirmen haver tingut contacte amb un cas a l’enquesta corresponent.

• Percentatge de Positivitat de Proves Diagnòstiques d’Infecció Activa (PositPDIA): Percentatge de proves positives d’entre les proves realitzades a persones que es registren en aquest territori en els darrers 7 dies.

• Nombre reproductiu bàsic instantani (Rt): El Rt és una estimació en cada moment de temps de l’nombre reproductiu bàsic (R0), que estima la mitjana de nombre de casos secundaris que genera un cas infectat. Una estimació d’aquest indicador inferior a 1 apunta a una situació de l’epidèmia controlada

• Indicador d’excés de casos en els darrers 7 dies respecte a l’esperat segons risc de la Comunitat Valenciana i la població de cada territori (IEC): Aquest indicador es calcula a partir de el risc mitjà estimat a la Comunitat Valenciana i les poblacions de cada territori , comparant els casos observats amb els esperats en cas que el risc fos homogeni en tota la Comunitat.

A hores d’ara, el TSJ no ha donat llum verda a aquestes mesures per dur-les endavant.

Mentre, la vacunació a l’àrea de Salut d’Alcoi segueix funcionant a bon ritme, de forma ordenada i efectiva i la propera setmana s’espera que seguisca la vacunació entre la población de 20 i 29 anys.

A més, des de conselleria insisteixen en la necessitat de portar la mascareta i fa una crida a la cooperació per complir amb rigor els períodes de quarantena i aïllament i informar a tots els contactes en cas de contagi.