Home Alcoi La Generalitat Valenciana tanca perimetralment Alcoi i proposa noves mesures de restricció

La Generalitat Valenciana tanca perimetralment Alcoi i proposa noves mesures de restricció

428
0
SHARE

La Generalitat Valenciana ha pres noves mesures de restricció per a lluitar contra el propagament del COVID19 que entraran en vigor el proper dia 7 a les dotze de la nit.

Entre aquestes mesures, trobem el tancament perimetral de fins a 26 municipis de la Comunitat Valenciana entre els que trobem Castalla i Alcoi, per la seua incidència al llarg d’aquestes últimes setmanes i per evitar que el nombre de casos aumente.

Precisament després de la roda de prensa que ha oferit aquest mateix migdia Ximo Puig, President de la Generalitat Valenciana, acompanyat per Ana Barceló, Consellera de Sanitat Universal, l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha volgut fer una valoració de les mesures que s’han pres per tal de que el nombre de casos s’ature.

La primera de les mesures es el confinament perimetral de la localitat. Tancament de bars i restaurants, però, amb permís d’oferir menjar per a endur. Tancament de parcs i jardins. Tancaments de tots els centres socials, clubs i llocs d’oci. Tancament de gimnasos. Reducció d’aforament tant per a celebracions com bodes o esdeveniments de eixes característiques com també per a velatoris i soterraments d’un màxim de 15 persones en llocs oberts i fins 10 en llocs tancats.

Fracés comenta que des del 28 de desembre fins al dia 4 de gener s’ha incrementat el nombre de casos en 450 que s’han vist afectats per la COVID. Index acumulat de 1034 casos per 100.000 habitants. Una xifra que ha provocat que s’arribe a aquesta situació per evitar que aumenten aquests casos.

Recordem que aquestes mesures entraran en vigor a partir del dia 7 de gener i que afectaran als pobles amb majors restriccions fins al 20 del mateix més (inclós) i just en ixe moment es tornarà a analitzar la situació per veure si es prorroguen les mesures restrictives.

L’Alcalde d’Alcoi prega que els ciutadans i ciutadanes complisquen amb aquestes restriccions i que durant aquestes setmanes que venen limiten les seues relacions als sues nuclis de convivència per evitar una major propagació d’aquesta pandèmia.