Home Cocentaina La Guàrdia Civil deté a Cocentaina a tres persones dedicades al furt...

La Guàrdia Civil deté a Cocentaina a tres persones dedicades al furt de catalitzadors de vehicles

583
0
SHARE

La Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut a Cocentaina a tres homes de nacionalitat búlgara, entre els 42 i 22 anys, com a presumptes autors d’un delicte de furt i un altre delicte de pertinença a grup criminal. La patrulla els va sorprendre quan acabaven de sostraure el catalitzador d’un vehicle, encara que se sospita puguen haver sostret, al menys, dos més.

Durant un servei realitzat en horari nocturn, vigilant una àrea industrial de la població de Cocentaina, la Guàrdia Civil va albirar un vehicle que circulava a molt baixa velocitat i amb els llums apagats.

Quan van procedir a la seua identificació, a l’interior viatjaven tres homes amb la roba tacada, que pareixia que fora per haver estat en contacte amb el paviment. Dins el cotxe, van trobar diverses peces de vehicle amb símptomes d’haver estat extretes a la força de la seua ubicació original, i presentaven talls irregulars en els seus ancoratges. Entre les peces, destacava un catalitzador corresponent amb una marca de vehicle específica.

Els agents, juntament amb una altra dotació de Policia Local, van buscar pels voltants un vehicle de la mateixa marca i model que la del catalitzador. En un dels carrers, van trobar un vehicle d’aquesta marca, i a l’inspeccionar van comprovar in situ que, efectivament, li faltava el catalitzador, el mateix que tenien en el seu poder els tres ocupants.

La seua manera de procedir havia estat alçar els baixos del cotxe, amb diversos gats hidràulics, perquè un d’ells es poguera col·locar baix i arribar així més fàcilment a la peça que volien sostraure. Després la van tallar amb la intenció d’extraure una sèrie de metalls (pal·ladi, rodi i platí) amb els quals obtenir un benefici econòmic. Tot el contrari al que l’esperava a l’amo del cotxe: una reparació molt cara.

Les tres persones van acabar detingudes com a presumptes autores d’un delicte de furt i un altre delicte de pertinença a grup criminal.

Segons les investigacions posteriors, a aquestes tres persones se’ls pressuposa, al menys, autors de dos fets similars ocorreguts a Cocentaina durant el mes de juliol.