Home Foia de Castalla La Guardia Civil deté a un jove de 20 anys implicat en...

La Guardia Civil deté a un jove de 20 anys implicat en robatoris amb violència a Ibi

861
0
SHARE

El jove de 20 anys, detingut a Ibi, observava a les víctimes abans d’atacar-les sorpresivament per robar-li amb el procediment del tiró

La Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut, en dues operacions diferents, a dues persones de nacionalitat espanyola per presumpta autoria en tres delictes de robatori amb violència i intimidació.
En el marc de l’Operació Margos, dirigida per agents de l’Àrea d’Investigació d’Ibi, ha sigut detingut un jove, que utilitzant el mètode del tiró, assaltava a les víctimes al mig del carrer provocant lesions greus.

Els agents de la Guàrdia Civil d’Ibi van iniciar una investigació després de tenir coneixement, a través de dues denúncies, per delictes contra el patrimoni, que reunien característiques similars: robatoris amb violència mitjançant el tiró.

L’autor fixava el seu objectiu en dones de mitjana edat, utilitzant el mètode del tiró per apropiar-se de les pertinences. Aquest fet, al costat de la similar descripció física de l’autor aportada per les denunciants, apuntava que els delictes podrien haver estat comesos per la mateixa persona.
Les investigacions van revelar que, en la primera de les ocasions, l’autor va esperar a que la seua víctima eixira d’una cèntrica sucursal bancària, assegurant-se que havia extret diners del caixer, per prendre-li després amb un tiró a la bossa que portava, i fugint ràpidament a peu pels carrers de la localitat.

Com a conseqüència de l’assalt, la dona va caure a terra i va patir lesions a un muscle, a més de la fractura de dues costelles.

En el segon dels robatoris denunciat, l’autor va utilitzar el mateix modus operandi: va esperar que la víctima extraguera diners del caixer, per després seguir-la, sense que es donara conte, per diversos carrers de la població. Una vegada van arribar a una zona poc transitada, es va abalançar sobre ella de manera sorprenent, donant-li un fort tiró a la bossa, que la va fer caure a terra. La caiguda li va provocar lesions greus en un muscle.

Un telèfon mòbil, diners i diversa documentació personal, van ser els efectes sostrets pel jove en els dos assalts. Els agents van iniciar una investigació, i després de la realització de nombroses indagacions, es va identificar al presumpte autor dels fets. Es tracta d’un home de 20 anys, de nacionalitat espanyola, al què se li imputen dos delictes de robatori amb violència i intimidació.
Després de passar a disposició judicial, el Jutjat d’Instrucció numero 2 d’Ibi ha decretat la seua llibertat amb càrrecs.

El telèfon mòbil, intervingut pels agents, ha estat retornat a la seua legítima propietària. Les dues víctimes, de 44 i 64 anys, i de nacionalitat espanyola, continuen la recuperació en els seus domicilis, baix seguiment mèdic.