Home El Comtat La Guàrdia Civil troba ceps enverinats il·legals a una parcel·la agrícola del...

La Guàrdia Civil troba ceps enverinats il·legals a una parcel·la agrícola del Comtat

0
SHARE

El Seprona de la Guàrdia Civil d’Alacant ha realitzat una investigació relacionada amb l’ús d’esquers enverinats en una parcel·la agrícola de la comarca del Comtat. En la inspecció d’aquesta parcel·la, s’han trobat diversos mitjans prohibits per a la caça i armes llargues indocumentades.

Com a conseqüència, s’ha denunciat a un home espanyol de 63 anys, resident a la Comarca del Comtat, com a presumpte autor de diverses infraccions a la Llei del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat, Llei de Sanitat Vegetal, així com al Reglament d’Armes.

Agents del Seprona de la Guàrdia Civil de Xixona, juntament amb els Grups Cinológicos de València i Madrid -dotats d’unitats canines especialitzades en la detecció de ceps enverinats-, han portat a terme una investigació, arran d’unes denúncies sobre diversos enverinaments a les Comarques de l’Alcoià i el Comtat, succeïts fa uns mesos.

Va ser un d’aquests gossos el que va descobrir, durant un reconeixement d’una zona propera a una parcel·la agrícola de la comarca comtal, una substància granulada de color negre en un pot de vidre, que contenia un pesticida d’ús restringit, habitualment utilitzat per a ceps envenendados. A més de 3 armes llargues indocumentades, una escopeta municionada per al seu ús tot i estar fora de veda, 386 cartutxos de diverses marques i calibre, i 2 caixes de balins.

Per tots aquests rastres i vestigis evidents en el lloc d’arts prohibides, d’armes llargues indocumentades, de pesticides, així com també de la troballa de dos garses presumptament capturades amb les gàbies, s’ha pogut concloure que el propietari de la parcel·la realitza la caça amb assiduïtat i durant tot l’any, sense respectar les èpoques de veda.

La Guàrdia Civil ha alçat acta per 3 infraccions a la Llei del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat, 4 infraccions a la Llei de Sanitat Vegetal, 8 infraccions al Reglament d’Armes, al decomís d’aquestes i de les arts abans esmentades. El pesticida d’ús restringit ha sigut traslladat a una instal·lació homologada a València.

És de ressenyar que la detecció d’un cep enverinat és molt complicada, tant per la cura que es posa en el seu ocultació, com per l’alta toxicitat que té, ja que sol tractar-se d’un pesticida d’ús restringit, potencialment nociu per a la fauna salvatge, domèstica i per als éssers humans.