Home Alcoi La I Fira de Robòtica Educativa ‘Alcoibot’ congrega a un miler de...

La I Fira de Robòtica Educativa ‘Alcoibot’ congrega a un miler de persones a la ciutat dels ponts

108
0
SHARE
Els menuts han gaudit amb les mostres de la I Fira de Robòtica Educativa 'Alcoiobot'.

Premis per als projectes educatius més singulars, tallers i formació de les empreses del sector als visitants i una infinitat d’activitats han fet de la primera edició de la Fira ‘AlcoiBot’ -organitzada per Salesians Joan XXIII- una festa de la robòtica. El 5 de maig passat, els més de 1000 metres d’exposició, amb més de 30 estands, es van convertir en un formiguer de participants i visitants, des dels més petits, passant per adolescents, joves, i fins als més veterans, aficionats i professionals empreses i entitats col·laboradores.

Després de l’exposició dels projectes es va procedir al lliurament de premis als 5 millors dels presentats en aquesta I Fira de la Robòtica Educativa ‘Alcoibot’. En cinquè lloc, va quedar el projecte Joc Inclusiu presentat per alumnes de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi. El quart lloc el va ocupar el projecte LED Race realitzat per alumnes de l’IES Pare Arques de Cocentaina. El tercer lloc va ser per a ‘Maqueta Garatge’ presentat pel Col·legi José Arnauda. El segon premi el va aconseguir el projecte ‘Bastó per a cecs’ del alumne salesià del segon curs del cicle d’Instal·lacions de Telecomunicacions Dani Cortés Olivares i, finalment, el primer premi el va obtenir el projecte ‘Cotxe Automatitzat’ per alumnes de Salesians Joan XXIII del primer curs del cicle d’electromecànica de vehicles, Fran Palazón i Enrique Beneyto.

Els participants, tant alumnes com empreses, van exposar els seus projectes i productes als estands habilitats al mateix col·legi. Els aportats pels alumnes per amb l’objectiu de ser valorats en diferents apartats: dificultat, creativitat, innovació, utilitat social… i optar així als diferents premis de l’actual edició. Una de les finalitats de l’esdeveniment va ser habilitar un espai on alumnes i professors mostraren les activitats realitzades a les aules i tallers d’origen.

Bona participació

L’esdeveniment va comptar amb tallers i àrea d’activitats per als visitants gràcies a la presència d’empreses i experts del sector de la robòtica educativa, impressió en 3D, drones, IoT… que van fer demostracions i tallers formatius.

Un bon grapat de centres educatius han participat d’aquesta primera edició. Entre ells els IES Alzira, IES Isabel Clara Simó d’Alcúdia, IES Pare Arques de Cocentaina, Col·legi Santa Anna, IES Andreu Sempere, Col·legi Sant Vicent de Paül, Josep Arnauda, ​​Sant Roc, Carmelites d’Alcoi, Col·legi Salesià Nostra Senyora dels Desemparats de Ibi, Col·legi Salesià Sant Vicent Ferrer d’Alcoi, Col·legi Salesià Sant Josep Artesà d’Elx i, és clar, als alumnes del Col·legi Salesià Joan XXIII d’Alcoi.

L’esdeveniment també ha comptat amb la presència de professors que s’han acostat pel seu compte per gaudir de la fira i també de públic en general. Cosa que fa presagiar futures edicions d’aquest esdeveniment cara a propers anys.