Home Alcoi La II Fira Modernista d’Alcoi supera les xifres de l’anterior i l’Ajuntament...

La II Fira Modernista d’Alcoi supera les xifres de l’anterior i l’Ajuntament li donarà continuïtat

0
SHARE

Alcoi ha clausurat la II Fira Modernista amb unes xifres que han superat tots els indicadors de la primera edició. L’esdeveniment ha transformat la ciutat, especialment durant el cap de setmana, i ha atret a centenars de visitants. Amb una ciutadania bolcada, l’Ajuntament ha garantit que li donarà continuïtat per a convertir-la en tot un cohesionador social.

El cap de setmana resin tancat ha resultat ser el de la major transformació de la ciutat d’Alcoi cap a uns temps ens els que va ser una autèntica potència econòmica i industrial. A pesar d’estar en l’any 2018, la capital alcoiana s’ha sumit durant les passades jornades en els primers anys del segle XX, quan la naixent burgesia tèxtil alcoiana va transformar la localitat. Ho va fer de la mà d’un estil arquitectònic: el modernisme, senya d’identitat de la ciutat i element central de la II Fira Modernista que s’ha celebrat a la ciutat durant la passada setmana.

Tot i que la programació han avarcat tota la setmana passada, ha sigut durant el cap de setmana quan s’han dut a terme les principals activitats. El pregó, que es celebrava per primera vegada, ha estat a càrrec de l’Alcalde de Terrassa, localitat catalana que comparteix nexes d’unió amb Alcoi de la mà del tèxtil i el modernisme. Centenars d’alcoians i visitants s’han bolcat en aquest segona edició de la Fira Modernista, que ha resultat tot en èxit de públic i participació i per a la que l’Ajuntament d’Alcoi ha garantit continuïtat en el futur.

La concentració d’activitats del cap de setmana ha tingut diversos tints, tots ells relacionats amb el modernisme: enterraments d’època, simulacres d’intervencions dels bombers a principis del segle XX, balls i inclús una desfilada de les filaes de cavalleria que existien en l’època a la ciutat. Totes les activitats, incloent les rutes guiades amb reserva, han estat plenes de gom a gom dins d’una iniciativa que ha aglutinat a comerciants, representants públics i ciutadania en general a Alcoi.

Amb un èxit rotund que es referenda a cada nova edició, l’Ajuntament d’Alcoi treballa ja per a organitzar la tercera Fira Modernista de la ciutat.