Home Alcoià La incidència per Covid19 al Departament de Salut d’Alcoi es manté en...

La incidència per Covid19 al Departament de Salut d’Alcoi es manté en ‘nova normalitat’ a pesar dels 9 contagis registrats

678
0
SHARE

La quarta onada de la Covid19 que porta setmanes registrant-se a vàries regions espanyoles no ha arribat amb força a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. L’interior alacantí segueix mantenint-se en nivell de ‘nova normalitat’, amb una incidència que només ha eixit d’eixe indicador durant una setmana en els darrers vora 2 mesos.

En concret, el Departament de Salut d’Alcoi es trioba ara en 21 casos/100.000 habitants, un indicador 10 vegades inferior a la mitjana nacional, que s’ubica en l’entorn dels 250 punts. La incidència a la muntanya també és menor que la mitjana autonòmica, que es situa en els 43 punts. El de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla és a hores d’ara el tercer que millors dades registra en quant a aquest indicador a tota la Comunitat.

La variació de la incidència per coronavirus a la zona respecte a la setmana passada ha augmentat en 5 punts degut als 9 contagis detectats. S’han registrar a tant sols 3 poblacions, a raó de 4 positius a Alcoi, 3 a Castalla -amb un brot de caràcter an l’àmbit detectat- i 2 a Ibi. De fet, les 3 poblacions que han sumat casos són les úniques de tot l’interior alacantí que es troben en risc baix de contagi per Covid19, amb incidències de 25, 28 i 38 punts respectivament. Aquestes 3 poblacions, junt a Muro, són les úniques que tenen casos actius per Covid19 -15 a Alcoi,9 a Ibi, 3 a Castalla i 2 a Muro-.

Els dos mesos encadenats de bones dades respecte a les dades de seguiment de la pandèmia han permès una notable milloria en l’ocupació hospitalària. L’Hospital Verge dels Lliris únicament té 3 llits ocupats per pacients Covid, al temps que la xifra de víctimes mortals de la malaltia a la muntanya alacantina porta vora un mes estabilitzada en les 416 persones.