Home Alcoià La incidència segueix caent als 306 punts a un Departament de Salut...

La incidència segueix caent als 306 punts a un Departament de Salut d’Alcoi que suma 128 nous contagis i la primera mort en 4 mesos

703
0
SHARE

La cinquena onada segueix ben present a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Amb alts i baixos, la pandèmia ha arribat a una situació d’equilibri que permet una certa millora en les dades de seguiment de la Covid19. Així, la incidència acumulada (IA) -el principal indicador de la situació pandèmica- seguiex davallant a un Departament de Salut d’Alcoi que ha tornat a detectar un nou repunt dels contagis.

En concret, les localitats de la muntanya alacantina han sumat 128 nous contagis des del passat divendres 13 d’agost, vora una trentena més que en l’anterior actualització. Es reparteixen a raó de 52 a Alcoi, 19 a Cocentaina, 15 a Ibi i Muro, 10 a Onil, 7 a Castalla, 4 a Beniarrés, 3 a Benilloba, 2 a Tibi i un únic cas més a Agres. Tot i aixó, la xifra de casos actius per coronavirus a la zona ha caigut dels 459 del divendres als 418 actuals.

Aquest fet ha permès també que la incidència haja registrat una nova caiguda al departament, passant dels 336 als 306 casos/100.000 habitants. Aquest indicadors posa a les comarques de l’interior alacantí per davall de les mitjanes autonòmica (353 punts) i nacional (416 punts). No obstant, són vàries les poblacions de la zona amb incidències elevades, com és el cas de Cocentaina i Onil. Totes dos poblacions registren una incidència de 434 punts i des d’aquest dimarts 17 d’agost tornen a tindre implantat el toc de queda entre la 1 i les 6 de la matinada. Una situació que s’allargarà fins el proper 6 de setembre.

Altra de les novetats d’aquesta actualització de la situació pandèmica és que el Departament de Salut d’Alcoi ha sumat una nova víctima mortal de la Covid19. Feia 4 mesos que les comarques no perdien a cap dels seus veïns per la malaltia, fet que es deu a l’increment de casos que ha fet augmentar també le presència de malats per coronavirus a l’Hospital Verge dels Lliris. La d’aquesta actualització suposa la víctima número 417 del virus des de l’inici de la pandèmia a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.