Home Alcoi La instal·lació de plaques solars al sostre del Teatre Calderón d’Alcoi permetrà...

La instal·lació de plaques solars al sostre del Teatre Calderón d’Alcoi permetrà un estalvi de 600.000 kW/any

0
SHARE
Nova instal·lació fotovoltaica en la coberta del Teatre Calderón d'Alcoi.

Se suma a les altres 18 que formen part del parc fotovoltaic de la ciutat, que aconsegueix una potència de 340 kW i suposa un estalvi de 600.000 kWh a l’any.

L’Ajuntament d’Alcoi ha instal·lat un nou equip fotovoltaic per a autoconsum de 10 kW en la coberta del Teatre Calderón, que subministrarà energia a dependències municipals i permetrà, a més, que el punt de recàrrega normal per a vehicles elèctrics del carrer Na Saurina d’Entença passe a ser punt de recàrrega ràpida.

La infraestructura ha comptat amb una subvenció de la Diputació d’Alacant que ha permés cobrir en la seua totalitat el pressupost de l’adjudicació, xifrat en 37.389 euros.

Aquest nou equip s’incorpora a les 18 instal·lacions fotovoltaiques repartides en diferents espais públics alcoians, amb una potència instal·lada de 340 kW. Aquest conjunt ha produït un estalvi en energia de 600.000 kWh a l’any.

Quantificar l’estalvi exacte econòmic és complicat, ja que el preu de la llum és variable. No obstant això, fent un càlcul orientatiu tenint en compte la mitjana del preu del kWh en 2021, l’Ajuntament ha aconseguit un estalvi aproximat de 109.307 euros.

Totes les instal·lacions estan monitorades en temps real, la qual cosa permet observar el rendiment i producció a través de la plataforma de ciutat.

Altre ítem de l’estratègia Smart City

El Regidor d’Innovació, Jordi Segura, ha subratllat que “l’Ajuntament d’Alcoi continuarà apostant per actuacions d’aquest tipus, que són importants no sols per contribuir al desenvolupament sostenible sinó també perquè suposen un doble estalvi energètic i mediambiental”.

Segura ha recordat que la implantació d’aquests sistemes -que subministren energia neta i renovable a diferents edificis i instal·lacions municipals- s’emmarca en el full de ruta de la Smart City. Són instal·lacions que s’amortitzen a curt termini i que produeixen energia sense cap cost econòmic ni mediambiental.