Home Cultura L’exposició del pintor Laporta en Alcoi obrirà les portes el dijous vinent...

L’exposició del pintor Laporta en Alcoi obrirà les portes el dijous vinent a la capella de l’Antic Asil en mans del CAEHA

461
0
SHARE
Cartell promocional de l'exposició.
Cartell promocional de l'exposició.

El dijous, 1 de setembre, a les 19:00 en la Capella de l’Antic Asil, s’inaugura l’exposició “Francisco Laporta Valor, 1849-1914. Pintura, matèria i esperit” en mans del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA). L’exposició es podrà visitar fins al 25 de setembre, de dijous i divendres de 10:00 a 13:0 i de 17:30 a 20:00, i dissabtes i diumenges d’11:00 a 13:30. A més de dues visites guiades el 10 i 24 de setembre a les 12:00.

Es tracta de la primera exposició antològica dedicada a aquest artista, en homenatge del qual es fa la Fira Modernista 2022. Gràcies al patrocini de l’Ajuntament d’Alcoi i del Consell Municipal de Cultura, han pogut reunir-se més de 40 obres, la majoria provinents de col·leccions particulars i completament inèdites, a banda de comptar amb les d’entitats com la Diputació d’Alacant, l’Associació de Sant Jordi, La Unión Alcoyana o Banc Sabadell.

Les pintures permetran conéixer altres facetes de Laporta, a banda de la vessant r religiósa. Així, podrem descobrir aspectes com els de paisatgista, retratista, dissenyador fester, il·lustrador, decorador, etc., i per primera vegada des de 1894, tornarà a estar exposada al públic la parella formada per la seua famosa “Rosa Mística” i la quasi desconeguda “Sagrado Corazón”.