Home Alcoià La MAC organitza projeccions i tallers a diverses localitats per a celebrar...

La MAC organitza projeccions i tallers a diverses localitats per a celebrar el Dia Internacional de les Dones Rurals

360
0
SHARE
Cartell que anuncia les activitats pel Dia Internacional de la Dona Rural que programa la MAC.

El departament d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) ha presentat un programa d’activitats al voltant del 15 d’octubre, Dia Internacional de les Dones Rurals. En aquesta ocasió, es treballarà al voltant de la dona i la memòria amb dues activitats gratuïtes: un taller de fotografia bordada i la projecció del documental ‘La presó de les dones’ i posterior col·loqui amb els directors, Matilde Alcaraz i Santi Hernández.

Les actuacions es duran a terme a diferents municipis entre els mesos d’octubre i novembre. La primera serà el 14 d’octubre, quan es passarà el documental a la Casa de la Cultura de l’Alqueria d’Asnar. ‘La presó de les dones’ narra la història de preses valencianes a l’època franquista i recull els seus testimonis i la repressió de gènere que van patir. L’Alqueria d’Asnar, Alfafara i Beniarrés també acolliran aquesta activitat els dies 28 d’octubre i 4 de novembre, respectivament.

Taller de fotografia

D’altra banda, al taller gratuït de fotografia bordada, que durà a terme Filando -projecte guanyador a la darrera edició del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat-, es treballarà sobre la memòria des de la creativitat i l’art, propiciant un espai en què compartir històries i establir connexions des de la creació de peces artístiques.

El taller s’estructura en dues sessions d’hora i mitja, amb una primera part introductòria amb conceptes bàsics de la tècnica i una segona part creativa, a la qual es proporcionaran els materials necessaris. Finalment, es compartiran les creacions i les històries que hi ha darrere de cadascuna d’elles. Els tallers són totalment gratuïts i no es requereix inscripció, i es duran a terme a Gorga , Millena i a Penàguila.

Ambdues activitats tenen com a objectiu fomentar la igualtat partint de la memòria com a eix central, i treballant als municipis rurals per tal de visibilitzar les històries de les seues dones i reivindicar el paper que els correspon.