Home Alcoi La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat presenta la VI edició del...

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat presenta la VI edició del Rural FilmFest

0
SHARE

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha presentat hui en l’Àgora la setena edició del Rural FilmFest, el Festival Internacional de Cinema Rural i Medi Ambiental. La presentació del festival ha comptat amb la presència d’Arnaldo Dueñas, Gerent de la Mancomunitat, i Jaume Quiles i Alberto Gutiérrez, directors del festival.

Arnaldo Dueñas ha destacat que el festival, que se celebra per primera vegada en les nostres comarques, és una nova vessant en les actuacions culturals de la Mancomunitat: “ja fem música, amb el Jazz amb la Manco, arts plàstiques amb ArtNostre, la Ruta Contacontes, i ara estrenem una nova vessant audiovisual”. A més, ha afegit que “les propostes del festival són molt interessants, d’una temàtica que segur ens farà reflexionar, perquè és molt propera per als nostres municipis”.

Un dels directors, Jaume Quiles, ha volgut destacar el caire internacional del festival: “algunes de les pel·lícules seran estrenes mundials; altres no han arribat mai a Espanya o es projecten per primera vegada en la Comunitat Valenciana” i ha aprofitat per a agrair la col·laboració de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.

Alberto Gutiérrez, per la seua part, ha parlat de la filosofia del festival: “busquem el punt lúdic a temes tan seriosos com ho són l’ecologia, la sostenibilitat i el món rural. Per això convidem a gent de tot el món i tractem de gaudir de la natura. Fent que els assistents gaudisquen d’una experiència completa, coneixent municipis que difícilment visitarien, gaudint de l’entorn i el festival i, a la vegada, aconseguint que el missatge es transmeta de forma efectiva”.

Alguns dels directors participants que estaran presents en el festival seran Rodrigo Jardón, de Mèxic; André C. Macedo, des de Portugal; Vladimir Kvetnoy, de Rússia; Alejandra Cardona, de Colòmbia, a més de directors espanyols com Toni Lucas, Pedro de la Serna López, Rut Juan, Alfredo Lamas & Juanma F. Pozzo, Nayra Sanz Fuentes, José Larrosa, Daniel Natoli, Carlos Cazurro i Alejo Ibáñez.

El festival se celebrarà del 31 de juliol al 4 d’agost i recorrerà diferents municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, amb passes de vesprada i de nit, amb entrada lliure i gratuïta. El primer dia, 31 de juliol, es realitzaran projeccions en Muro i Benimarfull; l’1 d’agost, en Banyeres de Mariola i Agres; el 2 d’agost, en Cocentaina i l’Alqueria d’Asnar; el dia 3, en Alfafara i Alcosser de Planes. Algunes de les projeccions, que inclouen llargmetratges, migmetratges i curtmetratges, alguns dels quals han passat per grans festivals, comptaran amb la presentació dels seus directors. El dia 4 tindrà lloc la cloenda del festival en el Barranc del Cint, en Alcoi.

El Rural FilmFest és un festival internacional que ofereix una panoràmica actual del cinema documental, ficció i animació, relacionat amb el món rural, l’ecologia, la sostenibilitat i els recursos naturals i culturals. Els premis es divideixen en dues categories: EcoFilms (pel·lícules sobre el món rural, l’ecologia, la sostenibilitat o el medi ambient) i RuralFicción (de temàtica lliure).