Home Alcoià La Mancomunitat aprova sol·licitar a Conselleria l’inici del centre de dia Somriures

La Mancomunitat aprova sol·licitar a Conselleria l’inici del centre de dia Somriures

0
SHARE

El Pla Valencià d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025, més conegut com Pla Convivint, va ser aprovat per Resolució de la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de data 29 de juny de 2021, (publicat al DOGV núm. 9119), i en ell es contempla el mapa d’infraestructures de serveis socials d’aquesta Conselleria per a tota la Comunitat Valenciana. Concretament, per al Departament 15 de l’Alcoià i el Comtat, es contemplen diverses infraestructures noves per a persones amb diversitat funcional, entre elles l’adequació del Centre de Dia a Benimarfull que el Projecte Somriures venim reivindicant des de fa més d’any i mig.
Com que es tracta d’un projecte comarcal, que donarà servei a molts pobles de les comarques de l’Alcoià i El Comtat i la majoria ja formen part de la MAC, des del Projecte Somriures fa temps van sol·licitar que fora la propia Mancomunitat qui sol·licitaren i tramitaren el Pla Convivint per compte de l’Ajuntament. Per part de Somriures es complauen que el seu Plenari haja donat el vist i plau a aquesta tramitació i assumisca aquest repte comarcal. Cal explicar que Benimarfull és un poble menut i el seu Ajuntament compta amb escassa capacitat tècnica i de personal, per a l’assumpció d’aquesta delegació de competències i la posterior execució del Pla, pel que s’ha considerat més oportú que siga la Mancomunitat qui assumisca el projecte. Cal dir que l’immoble on es pretén dur a terme l’adequació del nomenat Centre de Dia és propietat de l’Ajuntament de Benimarfull. Es tracta d’un edifici situat al Carrer San Jaime, de 4 altures amb una superfície útil d’uns 628 metres quadrats i una superficie construïda d’uns 746 metres quadrats, que es va construir fa més de deu anys com a Centre Multiusos Polivalent amb el finançament de la Diputació d’Alacant.
Així, una vegada l’Ajuntament ha resolt els tràmits legals per inscriure, registrar i escripturar l’edifici, la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat haurà de sol•licitar-los la cessió de l’immoble i, amb posterioritat, presentar sol·licitud d’adhesió al Pla d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 a la Conselleria, per a lo qual la MAC ja està preparant els documents necessaris. Des de l’Associació Comarcal SOMRIURES: PROJECTE DE CONNEXIÓ VITAL manifesten el seu suport a esta decisió de la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat, ja que és la millor opció perquè el Pla Convivint es duga a terme amb garanties d’èxit. Afegixen que des d’un primer moment han trobat una gran disponibilitat i bon fer per part de l’Ajuntament de Benimarfull perquè l’immoble municipal es destinara a l’ús de les persones amb diversitat funcional de les nostres comarques, però son conscients de les seues limitacions tècniques de personal, pel que estan convençuts que amb esta decisió de la MAC el projecte agafar un nou impuls.
A més, les famílies del Projecte Somriures van a estar ahí, supervisant i tutoritzat en certa manera tot aquest procés, amb el permís de les tres administracions públiques implicades, Ajuntament-Mancomunitat-Conselleria, perquè aquest projecte es faça amb els criteris que des dels seus inicis han marcat el rumb del Projecte Somriures: recursos comarcals i públics que milloren la qualitat de vida dels seus fills i filles, amb la mira fixada en la qualitat en l’atenció a les persones, edificis i centres pensats perquè les persones els senten com seus, com la seua llar, centres de convivència, de teràpies i d’oportunitats per a totes i tots. I tot això, sense oblidar l’aprofitament dels recursos ja existents, com és el cas del centre de Benimarfull, per no haver de portar els seus fills i filles lluny de casa descontextualitzar-los de les seues arrels, dels seus pobles, de les seues comarques i de les seues famílies. Des de Somriures estan convençuts que tot açò és possible i el Centre de Dia Comarcal de
Benimarfull és una bona mostra. Apunten que: “Haver aconseguit la unió de les tres administracions que van a implicar-se, l’Ajuntament cedint l’edifici per a este fi, la Mancomunitat realitzant tots els tràmits i la Conselleria aportant tot el finançament necessari amb el Pla Convivint, sumat a les famílies del Projecte Somriures que els guiarem per fer d’aquest un projecte públic, integrador, capdavanter i pioner, és de les coses que ens dona forces per seguir lluitant com a associació per la millora de la felicitat i la qualitat de vida dels nostres fills i filles.”