Home Alcoià La mortalitat per Covid19 als centres de majors, menors i diversitat funcional...

La mortalitat per Covid19 als centres de majors, menors i diversitat funcional cau un 83% des de gener a la CV

545
0
SHARE

La situació epidemiològica en les residències de la Tercera Edat, menors i centres de diversitat funcional de la Comunitat Valenciana ha experimentat una important millora en el que va d’any. La xifra de defuncions ha caigut un 83% des de l’última setmana de gener i les infeccions, tant entre residents com a les plantilles, s’han desplomat un 95%.

L’última setmana de l’any 2020, es van notificar 57 morts, 323 contagis entre persones residents i 140 entre les professionals que les atenen. Aquestes variables es van disparar després del Nadal, durant el pic de la tercera onada a la Comunitat Valenciana. Així, entre el 23 i el 30 de gener va haver 148 morts en residències, 1.497 residents contagiats i 512 treballadors també positius.

A dia de hui, quan es compleixen dos mesos i mig amb el procés de vacunació en marxa, la millora dels indicadors és esperançadora. Des de l’última setmana de gener, els contagis han caigut un 95%, en concret, la disminució ha estat del 96% entre els que viuen en els centres sociosanitaris i de el 91% entre els que hi treballen en ells. L’evolució en la xifra de defuncions ha estat un 83% per davall a eixa data.

Aquesta millora en els indicadors es correlaciona amb una disminució en el nombre de residències amb casos positius. L’any 2020 es va tancar amb casos actius en 6 residències de menors, 22 centres de diversitat funcional, 108 residències de la Tercera Edat i 30 centres sota vigilància activa de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Des el 30 de gener de 2021, el nombre de casos positius ha caigut un 82% en centres de menors, un 90% en els de diversitat funcional, un 91% en residències de gent major i els centres sota vigilància activa han disminuït un 88%.