Home Alcoià La muntanya alacantina manté la incidència del coronavirus en ‘nova normalitat’ després...

La muntanya alacantina manté la incidència del coronavirus en ‘nova normalitat’ després de sumar 2 contagis i un mort

1341
0
SHARE

Situació pandèmica controlada -pel moment- a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla després de les dades publicades per Sanitat Universal aquest divendres 26 de març. La muntanya alacantina segueix en la línia marcada ja fa unes setmanes a la zona, amb una davallada contínua dels casos actius de coronavirus gràcies a una reducció mantinguda dels contagis. Una situació que facilita que l’interior alacantí estiga entre els 10 departaments de salut que registren una incidència pròpia de la ‘nova normalitat’ a tota la Comunitat Valenciana.

Aquest fet suposa que el Departament de Salut d’Alcoi segueix mantenint una incidència acumulada per Covid19 per davall dels 25 casos/100.000 habitants. De fet, eixe indicador es situa en els 15 casos a la muntanya alacantina, cinquena millor dada de tota la regió. Tant és així que l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla quasi en la meitat de la mitjana autonòmica (29 punts), i més de 100 punts per davall de la mitjana nacional. Tot mentre els experts alerten de l’arribada de la quarta onada amb repunt de casos a Europa i a diverses comunitats autònomes espanyoles.

La millora continuada de les dades de seguiment de la pandèmia a l’interior alacantí es deu bàsicament al control dels nous contagis. En la darrera setmana, les comarques únicament han sumat 9 contagis en 3 actualiutzacions, dos d’ells des del passat dimarts 23. Tots dos s’han detectat a Alcoi, però eixos positius no han tingut conseqüències en un augment de la incidència a la ciutat de referència de la muntanya alacantina. A hores d’ara són 21 els casos actius a la zona -un menys que en l’anterior actualització-, repartits en 7 poblacions -Alcoi, Cocentaina, Ibi, Muro, Onil, Banyeres i l’Orxa-, les mateixes que en darrera actualització.

Feia 10 dies que no hi havia que lamentar noves víctimes de la Covid19 a l’interior alacantí fins aquest divendres, on una persona més ha perdut la vida per la malaltia. Aquest decès fa pujar la xifra total de morts per coronavirus als 416 des de l’inicia de la crisi sanitària fa ja més d’un any. Per a que eixe indicador no augmente, des de Sanitat Universal alerten de que és necessari complir les restriccions actives fins el proper 12 d’abril, especialment amb l’arribada de la Setmana Santa. Es tracta d’impedir per tots els mitjans que aquestes vacances tinguen un efecte pandèmic similar al Nadal mentre continua la vacunació.