Home Destacats La muntanya reclama al Govern més efectius de Guàrdia Civil per a...

La muntanya reclama al Govern més efectius de Guàrdia Civil per a garantir la seguretat

0
SHARE

Les localitats de l’Alcoià i el Comtat, especialment aquelles que tenen menys habitants, porten temps reivindicant més efectius de seguretat per a garantir el seu benestar. Degut al seu tamany, no totes les localitats de la zona tenen cos de Policia Local, pel que depenen exclusivament de la Guàrdia Civil per a protegir a la ciutadania. Els ajuntaments de la zona treballen per a aconseguir una cita amb Subdelegació per a aconseguir el compromís del Govern per a augmentar la seguretat a la zona, més encara després de l’augment de robatoris a localitats com Muro.

A la immensa majoria de les poblacions existeixen cossos de seguretat que garanteixen que la ciutadania, al menys en principi, no ha de tindre problemes en aquest sentit. De fet, el nombre d’efectius de seguretat que cada població ha de tindre depèn d’una sèrie de ratios que determinen quants agents són considerats necessaris per a garantir la seguretat en funció de la població. Però a les localitats amb menor població, aquest indicador no arriba al mínim, pel que depenen de cossos adscrits a altres administracions per a prestar aquest servei.

A les comarques de l’Alcoià i El Comtat, especialment a la segona, existeix una manca d’efectius de Guàrdia Civil que ha permès que l’índex de robatoris a localitats com Muro haja augmentat durant les darreres setmanes. Aquesta localitat i Cocentaina són les dos úniques que tenen quarter de la Benemèrita per a tota la comarca, integrada per multitud de poblacions disperses en àrees rurals. Els ajuntaments de la zona treballen ja per a enllestir una postura comú que traslladar a la Subdelegació del Govern, a la que van a demanar una reunió.

En el passat, els quarters de Guàrdia Civil adscrits a la muntanya alacantina s’han arribat a nodrir d’agents en pràctiques, amb els quals prestar adequadament un servei dissuasiu cara als delinqüents. Una mesura que els ajuntaments de la muntanya alacantina volen recuperar juntament amb els tallers que el propi institut armat donava als veïns per a que conegueren les actuacions a seguir en cas de patir o detectar qualsevol acte delictiu. Les poblacions de l’interior alacantí, i especialment les que tenen menys habitants, volen recuperar així el nivell de tranquil·litat que les ha caracteritzat al llarg de la seua història, però per a fer-ho necessiten més efectius de seguretat.

Una part de la capacitat d’atracció de població d’aquestes localitats es centra en la tranquil·litat que ofereixen, i per a la qual necessiten de la Guàrdia Civil.