Home Destacats La negociació sindical aconsegueix la reubicació o compensació econòmica a treballadores acomiadades...

La negociació sindical aconsegueix la reubicació o compensació econòmica a treballadores acomiadades per Inditex a Alcoi

454
0
SHARE

La passada setmana, més de 70 treballadores de les tendes que formen part de la multinacional espanyola Inditex van conèixer que fins a 3 establiments de la cadena a Alcoi anaven a tancar portes. Algunes d’eixes treballadores podrien accedir a altres tendes de la cadena a altres localitzacions fora d’Alcoi, amb els entrebancs que això podria suposar. Un fet que ha portat als representants sindicals a negociar les condicions d’aquest procediment.

Des del sindicat CC.OO. consideren que l’acord al que han arribat amb l’empresa, sense resultat perfecte ni cobrir totes les expectatives del les treballadores, sí que resulta una eina essencial per defensar l’ocupació i garanlizar la reubicació de les plantilles afectades per aquest procés de tancaments de botigues -que són les úniques que es consideren afectades dins de l’art. 41-. De no haver-se aconseguit acord, l’empresa podria haver optat per retirar el procediment col·lectiu, continuant amb una execució de tancaments discrecionals i amb negociacions individuals per part dels RRHH, com ja de fet ha vingut fent des de primer d’any amb més de 100 tancaments.

Aquest Acord no és un final, sinó un punt i seguit, afirmen des del sindicat. Ara començarà una segona part, al llarg de 2021 i 2022, en la qual el repte serà el compliment, gestió i control de tot el procés, en totes les marques i territoris, des de l’exigència, el treball i quan sigui necessària, i la pressió .Encara resta per concretar l’acord en els mateixos termes en Bershka, Pull & Bear i Oysho. CC.OO. ha tornat a insistir a l’empresa que concrete d’una vegada quan iniciarà els períodes de consultes pendents de Zara Home, Kiddys i Uterqüe. Paral·lelament, l’ens sindical ha fet palès el seu malestar per la comunicació d’absorcions efectuada per responsables de RRHH quan encara estàven en fase de negociació.

Aquelles treballadores que hagen de ser desplaçades a altres tendes o centres logístics ho faran amb les mateixes condicions laborals rebent compensacions econòmiques pel desplaçament. Les que siguen acomiadades rebran indemnitzacions per part de l’empresa equivalent a un comiat improcedent.