Home Alcoi La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i...

La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual

0
SHARE

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

La ciutat d’Alcoi portava fins fa escasses setmanes 18 anys funcionant amb el mateix servei de neteja urbana. Ho feia de forma prorrogada fins que l’Ajuntament va convocar fa mesos un nou concurs que establiria millores en el servei, ja obsolet per a les condicions actuals de la capital de l’Alcoià, que ha crescut en aquest lapse de temps. Mentre tant, s’han produït queixes per la brutícia que s’acumula a alguns punts de la localitat i per la necessitat de renovar una de les contractes més importants per a les arques municipals de la ciutat i per al benestar dels seus ciutadans.

Els primers efectes del nou servei, tot i que és prestat per la mateixa empresa que tenia la concessió, ja estan fent-se notar al casc urbà de la ciutat, i sobre tot a les urbanitzacions perifèriques. Aquesta és una de les principals millores en un servei que, fins ara, no arribava als nuclis poblacionals que envolten la ciutat d’Alcoi, donant resposta així a una de les demandes de zones com Montesol, on ha començat a aplicar-se el servei. Paulatinament aniran incorporant-se més unitats de neteja, que funcionen amb maquinària llogada, a la resta d’urbanitzacions alcoianes.

Altra de les millores que ja es pot veure als carrers d’Alcoi és la neteja manual que els operaris de l’empresa duen a terme mitjançant l’ús de carros equipats amb diferents elements per a la neteja. A més, els operaris de neteja presten el seu servei en 3 zones més de la ciutat de les que comprenia l’anterior contracta, arribant fins a les 22. Entre elles s’inclouen carrers als que no arribava la neteja viària degut a l’antiguitat de l’anterior concessió. L’empresa adquirirà vehicles elèctrics per a dur a terme aquesta tasca de neteja manual.

Les millores en el servei de neteja continuaran aplicant-se a Alcoi de manera progressiva, tal i com està previst en el contracte.