Inici Castalla La pandèmia de coronavirus en destapa altra a Castalla: la de l’incivisme...

La pandèmia de coronavirus en destapa altra a Castalla: la de l’incivisme amb els abocaments de residus

347
0
COMPARTIR

No és la primera vegada que des de la Policia Local i l’Ajuntament de Castalla es denuncien situacions poc cíviques detectades al casc urbà. Una realitat que s’ha estat produïnt des de fa temps, tant a la capital de la Foia com a altres poblacions de l’interior alacantí. Alguns veïns aboquen les seues restes als abocadors habilitats per tot el terme municipal, però hi han residus que no es deuen abocar en altre lloc que no siga un ecoparc.

Aquests abocaments, a banda de perjudicar la imatge de la ciutat, també perjudiquen el seu entorn natural. Restes d’electrodomèstics o d’obres omplin part dels abocadors del disseminat rural castellut, suposant un risc de contaminació per a diferents indrets de la localitat. La majoria d’aquests abocadors estan pensats per a rebre residus orgànics, tot i que alguns incívics aboquen quasi qualsevol deixalla.

L’Ordenança municipal que regula aquests abocaments preveu sancions de fins a 750 euros per a aquelles persones que la incomplisquen. Un incompliment que té major delicte si cal, ja que Castalla disposa d’un servei gratuït de recollida de residus que no poden ser abocats a aquests abocadors en el telèfon 900 121 879.