Home Alcoi La pandèmia redueix en 1/3 part la xifra d’entrades de gossos i...

La pandèmia redueix en 1/3 part la xifra d’entrades de gossos i gats a la Protectora d’Animals d’Alcoi

391
0
SHARE

La crisi sanitària del coronavirus i les modificacions que ha introduït a la vida de qualsevol persona estan modificant cada dia les pautes que fins ara formaven part de la normalitat. A més, les restriccions que obliguen a restar més temps en casa per a evitar el perill de contagi, fan que moltes persones hagen fet dels animals la seua millor companyia. Una realitat que allunya a les mascotes de l’estereotip parcial de regal de Nadal que els seus propietaris acaben per abandonar a la seua sort.

Aquestes actuacions, a més d’il·legals per llei -ja que els animals també compten amb drets-, també són immorals, degut a que es tracta d’éssers vius. Però la pandèmia ha modificat en bona mida els comportaments negatius respecte a les mascotes a la ciutat d’Alcoi. La capital alcoiana disposa de la Protectora d’Animals, un ens que es fonamenta en el voluntariat i les col·laboracions ciutadanes i que es fa càrrec d’aquells exemplars de mascotes que són abandonats o directament viuen al carrer.

L’ens ha detectat una important davallada en la xifra d’atencions que du a terme al tancar el seu balanç del 2020. L’any passat, marcat per la situació sanitària, ha resultat ser el que menys atencions per part de la protectora ha requerit respecte a la recepció i la cura de gossos i gats a la ciutat dels ponts. De fet, de les 178 atencions dels 2019 s’ha passat a les 117 del 2020, cosa que suposa una davallada superior al 30%.

Paral·lelament, la Protectora d’Animals d’Alcoi també ha registrat una menor quantitat d’adopcions, tant en gossos com en gats. Un fet que els seus responsables atribueixen a una tasca més focalitzada en buscar la família d’adopció idònia per a impedir que l’animal acabe a les instal·lacions properes al Salt alcoià. En total, durant 2020 s’han dut a terme 138 adopcions -74 de gossos i 64 de gats-.

Precisament respecte als gats, la protectora ha detectat també un increment en la xifra de colònies repartides per tota la ciutat, que aglutinen a 117 exemplars de gats. Són menys que en 2019, però requereixen de treballs d’esterilitació per a impedir que la seua problació es dispare i acaben causant problemes de salubritat. Una tasca en la que col·labora també l’Ajuntament d’Alcoi.