Inici Alcoià La pandèmia repunta a la muntanya i deixa 39 nous contagiats i...

La pandèmia repunta a la muntanya i deixa 39 nous contagiats i altra víctima durant aquesta setmana

976
0
COMPARTIR

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no estan exemptes del repunt que està experimentant la pandèmia de coronavirus a tot el món. És el que es desprèn de l’actualtizació de les dades que ha dut a terme la Conselleria de Sanitat Universal aquest divendres 16 d’octubre. La incidència de la Covid19, que s’ha mantingut fins ara relativament estable a la zona, ha crescut percentualment durant aquesta setmana a l’interior alacantí.

Per a comprovar-ho només hi ha que repassar l’evolució de les dades a la zona. La xifra de nous contagis durant les darreres setmanes -excloent les dades dels caps de setmana que s’actualizen cada dimarts- es situava en torn als 25 positius. Una data que s’ha superat sobradament aquesta setmana, on entre 9 poblacions de l’interior alacantí han sumat fins a 39 nous casos de contagis per Covid19.

La població més afectada pels nous contagis és Alcoi, on s’han registrat 15 nous casos amb els que la ciutat dels ponts supera les 400 infeccions des de l’inici de la pandèmia.La segueixes Cocentaina, amb 6 nous positius; Muro i Onil amb 4, Banyeres i Beniarrés amb 3, Castalla amb 2 i Ibi i Penàguila amb un nou contagi. Es tracta d’una de les majors xifres de contagis a l’interior alacantí en solament 4 dies des que Sanitat Universal facilita les dades -al principi de la pandèmia no ho feia-. En total, a la muntanya alacantina existeixen a hores d’ara 112 casos actius de coronavirus.

A més, hi ha hagut que lamentar una nova víctima mortal del coronavirus, la que fa 122 a tot el Departament de Salut d’Alcoi des del mes de març. S’ha produït a Ibi, una població que, amb aquesta defunció, suma ja 9 víctimes de la Covid19. Amb aquestes dades, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’apropen al miler de contagis durant la crisi sanitària, xifra que es superarà, quasi amb total probabilitat, la propera setmana. D’ací que les autoritats sanitàries de la zona insten a la població a seguir les mesures de seguretat contra el coronavirus en tot moment.