Home Alcoià La pegada de cartells enceta la campanya per a les municipals a...

La pegada de cartells enceta la campanya per a les municipals a la muntanya alacantina

772
0
SHARE

Les distintes formacions polítiques que concorren a les eleccions autonòmiques a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han encetat ja la campanya electoral. Ho han fet amb la tradicional pegada de cartells que dona inicia a dos intenses setmanes en les que tots els partits tractaran de tindre coses a dir en la conformació de les respectives corporacions municipals. El dubte és si hi haurà continuïtat o canvis.

Després de les eleccions generals i, en el cas del País Valencià, també autonòmiques del passat 28 d’abril, el 2019 depara encara una segon cita electoral de capital importància per a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Es tracta dels comicis locals, que determinaran els governs que comandaran els respectius ajuntaments durant els propers 4 anys. La data fixada és el diumenge 26 de maig pel que, com sol ser habitual, dos setmanes abans s’enceta la campanya electoral a cadascuna de les poblacions de l’interior alacantí.

La nit de dijous a divendres a partir de les 0 hores ha donat el tret d’eixida a la campanya electoral amb la tradicional pegada de cartells que les diferents formacions duen a terme a les principals poblacions de la muntanya. A la ciutat d’Alcoi, cada partit es distribueix per diferents ubicacions de la localitat per a pegar les imatges que han preparat amb l’objectiu de recaptar el vot. El PSPV de l’actual Alcalde Toni Francés aspira a la reelecció per tercer mandat consecutiu, però tindrà enfront a un renovat PP de periodista Quique Ruiz i a una esquerra fragmentada a la ciutat.

Les pegades de cartells també han tingut lloc a la capital del Comtat, on també els socialistes aspiren a renovar la confiança de la ciutadania en la persona de Mireia Estepa. Les diferents formacions contestanes, fins a 5, han dut a terme la pegada de cartells als principals punts establerts per la Junta Electoral a Cocentaina. Situació curiosa és la que es dona a Ibi, on quasi totes les formacions que concorren als comicis, fins a 10, s’han donat cita al Mercat. Allí han encetat la campanya electoral que, durant les dos properes setmanes, coparà la vida pública de la població per a dirimir la proper corporació municipal. El PP del vigent Alcalde, Rafa Serralta, opta a la reelecció a la localitat amb més varietat política de l’interior alacantí.

Altres localitats de la muntanya alacantina duen a terme les pegades de cartells en aquest divendres.