Home Cocentaina La Pia Unión convoca als contestans a celebrar unes Festes de la...

La Pia Unión convoca als contestans a celebrar unes Festes de la Mareta diferents en confinament

819
0
SHARE

Aquest diumenge és el dia en que Cocentaina deuria celebrar el dia gran de la seua patrona, la Mare de Déu del Miracle. Tot en un any en que es commemora el 500 aniversari del plor de les llàgrimes que està considerat com un miracle, advocació de la popularment coneguda com a Mareta. No obstant, l’Estat d’Alarma vigent i el confinament de la població han provocat l’aplaçament dels actes, pel moment, fins que millore la situació sanitària.

Però això no significa que la Pia Unión -que organitza i cuida de la imatge de la patrona- no haja preparat una programació especial per a que la Mareta no es quede sense Festes en les dates habituals. Tant és així que ha convocat a tota la població a celebrar el proper diumenge 19 -dia de la patrona a Cocentaina- una sèrie d’esdeveniments des de les seus pròpies llars per a retre homenatge a la Mareta.

A partir de les 10 del matí, l’Himne de la patrona sonarà a tots els balcons contestans, mentre que a partir de les 13 hores, els veïns estan convocats a dur a terme una mascletà a les seues llars utilitzant globus inflats. Diversos comerços locals oferiran de forma gratuïta els globus per a que la població puga retre homenatge a la seua patrona. A banda, les xarxes socials s’han omplert d’iniciatives com concursos de dibuix, al temps que la Pia Unión demana als contestans i contestanes que es visten amb el trage típic durant la celebració.