Home Alcoi La Plataforma d’Afectats de la Domus Vi, ja constituïda, exigirà responsabilitats pel...

La Plataforma d’Afectats de la Domus Vi, ja constituïda, exigirà responsabilitats pel brot a la residència

0
SHARE

L’Associació de Familiars d’Afectats a les Residències Domus Vi d’Alcoi i Cocentaina ja és una realitat. Aquest serà l’instrument que encetarà les accions judicials encaminades a conèixer quins factors han fet que el geriàtric del carrer Oliver d’Alcoi haja registrat una de les majors mortalitats de tots els centres amb brots de coronavirus a la Comunitat Valenciana. No estan disposats a que el cas caiga en l’oblit, ni tampoc a que es torne a repetir.

A l’estiu de 2019, diversos familiars dels usuaris de les residències de la cadena privada Domus Vi a Alcoi i Cocentaina creaven un grup després de detectar problemes en el serveis als dos centres. Tots ells paguen quantioses sumes -a les que cal sumar les pensions dels seus familiars- per a que aquests tinguen les millors cures durant l’etapa final de les seues vides. Llavors, els familiars ja denunciaven haver detectat mancances en el servei degut, entre altres, a la manca de personal a les dos residències. Un cas que ara s’ha magnificat degut al brot de coronavirus que ha segat la vida de, al menys, 73 usuaris a la Domus Vi d’Alcoi.

Per això, aquest dijous 11 de juny s’ha constituït oficialment l’Associació de Familiars d’Afectats a les Residències Domus Vi de les dos capitals de la muntanya alacantina. Ells han sigut els que han realitzat el seguiment de les defuncions per coronavirus al centre alcoià mentre Sanitat no divulgava les dades. Aquest episodi ha causat molt dolor entre els familiars, que en molts casos ni tan sols han pogut acomiadar als seus éssers volguts. Ara, es constitueixen en associació per a demanar responsabilitats.

L’associació ha anat creixent amb el pas dels mesos des del passat estiu i ha registrat un gran creixement en el seu nombre de membres arrel del brot de Covid19 registrat en març al centre del carrer Oliver d’Alcoi. Molts d’ells han perdut als seus familiars sense tenir cap informació al respecte del per què o com. Una incertesa incrementada pels testimonis apareguts els darrers dies respecte a l’absència de persones contagiades entre les llistes d’usuaris atesos per la Unitat d’Hospitalització Domiciliària (UHD) de l’Hospital Verge dels Llirs. Volen saber què ha passat i preparen accions legals per a aconseguir-ho

Paral·lelament, la Fiscalia Provincial d’Alacant continua amb les seues pesquises per a conèixer per què la mortalitat ha sigut tan elevada al centre alcoià.