Inici Alcoi La Policia recomana auto implantar mesures dissuasòries contra lladres a les urbanitzacions...

La Policia recomana auto implantar mesures dissuasòries contra lladres a les urbanitzacions d’Alcoi

520
0
COMPARTIR

Policia i veïns de les urbanitzacions que envolten Alcoi han mantingut una reunió per a parlar de la inseguretat que es registra en elles. Les forces de seguretat han traslladat que mantindran la tasca de vigilància en elles, però reconeixen que és difícil destinar més efectius a patrullar-les. Per això, han recomanat als veïns la implantació de mesures dissuasòries per a posar-li les coses difícils als lladres. Uns delinqüents que no perpetren, afirmen , grans robatoris.

Els robatoris a les urbanitzacions perifèriques de qualsevol població solen ser més habituals que al casc urbà. Habitualment, aquestes zones no gaudeixen de la mateixa presència policial que a barris inclosos en el nucli urbà, més a prop de les dependències policials. Prova d’açò és l’augment de robatoris que han denunciat durant els darrers temps els representants de la urbanització alcoiana de Montesol, ubicada a la carretera Alcoi-Banyeres. Aquests actes delictius també han afectat a la resta d’urbanitzacions perifèriques de la capital de l’Alcoià.

Davant la sensació d’inseguretat i la demanda de mesures per a aturar els robatoris, totes les urbanitzacions han sigut convocades a una reunió amb representants municipals i policials. Aquests darrers han sigut els encarregats de traslladar-los que les tasques que estan duent a terme són les adequades per a allunyar als lladres d’aquests indrets extra urbans. No obstant, els veïns alerten de que un lladre pot entrar per diferents punts a qualsevol casa en una urbanització envoltada pel camp. Un fet que ha provocat la instal·lació de múltiples sistemes d’alarma en elles.

Ni Policia Local ni Nacional tenen capacitat per a vigilar les 24 totes les urbanització de l’extraradi d’Alcoi, pel que han fet una sèrie de recomanacions als residents en elles. Es tracta de que els amics d’allò aliè es troben quantes més dificultats millor per a accedir a l’interior d’una llar. La Policia ha descartat l’existència de bandes dedicades a cometre aquest tipus de delicte a una població que registra els índex més baixos de criminalitat de tota la província. Els veïns, de fet, confirmen que les sostraccions no són quantioses ni provoquen massa destrosses en les llars.

Tant la Policia Local com la Nacional s’han compromès a continuar amb la vigilància dissuasòria a les urbanitzacions perifèriques alcoianes.