Home Sanitat Les policies locals detenen en la Comunitat a 64 persones, denúncia a...

Les policies locals detenen en la Comunitat a 64 persones, denúncia a 7.509 i intercepta 47.806 vehicles en cinc dies per vulnerar el confinament

1714
0
SHARE

La diferents policies locals de la Comunitat Valenciana han dut a terme la detenció de 64 persones, identificat a altres 47.071, interposat 7.509 denúncies i interceptat 47.806 vehicles, en tan sols cinc dies, del 3 al 8 d’abril, per vulnerar les normes de confinament decretades per a lluitar contra la propagació de COVID-19.
Aquestes dades han sigut analitzats aquest dijous en la reunió, per videoconferència, que ha mantingut la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, amb responsables de la Policia Local dels municipis de gran població i, posteriorment, en la trobada diària que la consellera manté amb la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero.
Un total de 258 ajuntaments de la Comunitat Valenciana compten amb corporacions de seguretat local que, mentre dure aquest període excepcional, estan sota la coordinació del Centre de Coordinació de Policia Local (CEPOL). En total, compten amb una plantilla de 8.720 agents, entre els 4.450 de la província de València; els 3.251 de la d’Alacant i els 1.019 de Castelló.
Tal com ha destacat la consellera, “aquests homes i dones estan fent una gran labor, en col·laboració i coordinació amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per a garantir que es compleixen les mesures de protecció pel bé de tots”.
De fet, “els qui decidisquen no quedar-se a casa es trobaran amb els efectius policials que sancionaran les seues conductes incívicas”, ha advertit la consellera, qui ha afegit que s’intensificaran els controls, tant urbans com interurbans, en totes les poblacions, especialment en les costaneres i en aquelles de l’interior amb un gran nombre de segones residències.
En aquest sentit, Bravo ha recordat que, durant aquests dies de Setmana Santa, “i malgrat el cas estrany de la situació i la duresa del confinament, cal apel·lar de nou a la responsabilitat i a mantindre l’exemplar actitud que està tenint la ciutadania perquè cada minut que es roman a casa se salven vides i les Policies Locals són ací per a fer el que millor saben fer: servir i protegir des de la proximitat”, ha conclòs.