Home Alcoià La primera onada de calor de l’estiu activa l’alerta taronja a la...

La primera onada de calor de l’estiu activa l’alerta taronja a la muntanya alacantina per temperatures continuades de més de 35º

278
0
SHARE

L’estiu del 2021 encara no ha registrat cap onada de calor, entesa aquesta com un episodi de diversos dies amb temperatures més elevades d’allò habitual. Fins ara hi ha hagut dies de calor intens, però jornades soltes i no continuades. Aquesta darrera continuitat en les temperatures elevades es produirà a pràcticament tota la Península Ibèrica a partir del proper dimecres 11 d’agost i fins, com a mínim, el proper dilluns 16.

El gros d’aquesta situació arribarà a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a partir del dijous, quan s’espera superar de forma continuada els 35 graus, tot i que el mercuri podria estar prop dels 40. La culpable és una massa d’aire extremadament calent procedent d’Àfrica que farà que les temperatures siguen tòrrides inclús de nit, superant els 25 graus tot ni no haver sol.

Consells contra el calor

Davant d’aquesta situació, les autoritats sanitàries han llançat una sèrie de consells per a evitar situacions complicades, especialment adreçades als sectors poblacionals més vulnerables, com els majors, els més menuts o els malalts. Evitar el sol en les hores centrals del dia, beure molta aigua i fugir de l’alcohol, la cafeina i els menjars pesats són alguns d’ells.