Inici Alcoià La província multiplica per 10 els nous positius per coronavirus entre dilluns...

La província multiplica per 10 els nous positius per coronavirus entre dilluns 23 i dimarts 24

401
0
COMPARTIR

Les dades que ha traslladat la Conselleria de Sanitat aquest dimecres 25 de març, i que fan referència a l’expansió del coronavirus, han sigut molt negatives durant el 24 de març. Des de les autoritats sanitàries venen incidint en que aquesta setmana i l següent seran, probablement, les més crítiques en quant a nous contagis. L’arribada dels nous tests pot també multiplicar aquesta xifra degut a que la prova arribarà a un índex més elevat de població.

En qualsevol cas, el salt quantitatiu de nous contagis entre els dies 23 i 24 de març a la província d’Alacant dona fe d’aquesta realitat. Si dilluns 23 eren únicament 25 nous positius els registrats a la província d’Alacant, el dimarts 24 eixa xifra s’ha multiplicat per 9, arribant als 229 nous contagiats. Cal recordar que les dades que ofereix Sanitat no estan desglossades per departaments de salut, pel que no hi ha manera de saber quants nous positius hi han a la muntanya alacantina.

Aquest increment de casos ha provocat també que cresca en 14 persones la xifra de pacients atesos a la UCI dels hospitals provincials, que es situa en 61 persones. En el costat contrari estan les altes de persones que han superat el Covid-19, xifra que iguala la de nous ingressos en la UCI. La xifra de morts per coronavirus a Alacant també s’ha duplicat, passant dels 35 de dilluns als 71 de dimarts.

En quant a les residències de la Tercera Edat, ja són 11 les que registren casos positius per coronavirus. No obstant, hi han substancials diferències entre cadascuna. Mentre a la Domus Vi el virus ha causat una de les majors mortandats de tota la Comunitat en aquest episodi, a altres únicament han resgistrat un contagi, ja siga entre els usuaris o entre el personal que els atén.

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha evitat pronunciar-se al voltant de la situació de la residència alcoina, on no hi han novetats respecte a nous contagis o víctimes. El que sí ha anunciat és que hi han 1.870 professionals de la sanitat -ja siga jubilats o en darrer any d’estudis, tant en Medicina com en Infermeria- a tota la Comunitat que podrien ingressar al sistema com a suport dels professionals ja actius en dates properes.

D’altra banda, el repartiment de material arribat de la Xina ja ha començat per les diferents infraestructures sanitàries valencianes. El repartiment es durà a terme, segons Barceló, en funció de les necessitats específiques de cada centre i la disponibilitat de materials, que incloen equips de protecció individual (EPI’s), guants, mascaretes i cobertors de peus.