Inici Alcoià La província registra menys contagis (41) però més morts (14) i un...

La província registra menys contagis (41) però més morts (14) i un total del 371 altes hospitalàries

207
0
COMPARTIR

La jornada de dilluns 6 d’abril va abocar un dels millors registres en quant a nous contagis i descens de mortalitat pel Covid19 des que cva començar la pandèmia. Les dades que baralla la Conselleria de Sanitat Universal confirmen que la corva de contagi pareix estar relaxant-se. Es considera així que les mesures de confinament aprovades pel govern fa més de 3 setmanes estan sent útils, tal i com ha reconegut l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Si en la jornada de dilluns 6 d’abril es registraven algunes de les millors dades refents a la pandèmian en quan a nous contagis i víctimes del Covid19, aquest dimarts eixes dades continúen, al menys parcialment. El principal indicador, el de nous contagis, també s’ha vist davallat aquest dimarts, amb sols 41 nous positius a la província d’Alacant. És aproximadament una dècima part dels contagis registrats en els pitjors dies de l’episodi, a finals del mes de març.

En cas de les víctimes alacantines del coronavirus -Sanitat no desgrana les dades per departaments de salut-, la xifra ascendeix a les 14 després de que ahir se’n registraren únicament 6. En el cas de les residències de la Tercera Edat, la xifra de morts ha passat dels 166 als 191 en la darrera jornada. A més, ha augmentat a 5 el nombre de centres en els que Sanitat ha hagut d’assolir directament el seu control per a controlar el brot.

Tot i les davallades en dos dels indicadors més preocupants, també hi ha altre que afecta directament al sistema sanitari. I és que són ja més de 1.200 els sanitaris que han donat positiu en la prova del coronavirus a tota la Comunitat Valenciana, amb altres 2.300 en quarentena. Afortunadament, la borsa de professionals de la Sanitat voluntaris té ja en llista a vora 2.300 persones disposades a ajudar a contenir i tractar el virus.

I tot mentre la UCI de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi ha vist com dos dels seus ingressats ja han eixit del pitjor estat d’afecció pel Covid19. A hores d’ara, l’ocupació d’aquest serveis a tota la Comunitat Valenciana ronda el 63%, seguint una línia descendent durant les darreres jornades.

Paral·lelament, les embarassades que estan prop de donar a llum han reclamat la possibilitat de no estar a soles durant el part per a prevenir el contagi. Un fet que ha provocat que Sanitat estudie permetre les videocridades als paritoris durant la pandèmia. A més, Generalitat activarà el protocol de comunicació amb pacients positius per coronavirus. El primer pas serà el repartiment de 700 dispositius telemàtics -tablets majoritàriament- per a facilitar la comunicació dels contagiats amb l’exterior, especialment en aquells casos en que no disposen de mitjans per a fer-ho autònomament.