Home Alcoi La Regidoria de Gent Gran es bolca per acostar les noves tecnologies...

La Regidoria de Gent Gran es bolca per acostar les noves tecnologies a les persones majors

235
0
SHARE

Hui 1 d’octubre se celebra el Dia Internacional de les Persones Majors amb el lema proposat per l’ONU: ‘Equitat digital per a totes les edats’.

El motiu d’aquest lema és que segons explica l’ONU existeix “discriminació per edat” (edadismo) a l’hora d’adoptar i usar tecnologia digital, per part d’organismes públics i d’entitats públiques i privades, per part de l’entorn social i familiar de les persones majors o frens per part de les pròpies persones majors.

“Està comprovat que l’ús de la tecnologia digital per part de la Gent Gran afavoreix la seua autoestima, afecta positivament al funcionament físic i cognitiu, proporciona major autonomia personal, afavoreix l’accés a l’oci i la cultura, entre moltes coses, per això, la regidoria de Gent Gran ja venim afavorint durant anys l’aprenentatge i l’ús de la tecnologia digital”, explica la regidora de Gent Gran, Carolina Ortiz.

Cal ressaltar que en els últims dos anys 2020-2021, s’han dut a terme diferents iniciatives: Un total de 243 persones han participat en les Aules d’Informàtica, en Aules de Noves Tecnologies o en tallers per a aprendre el maneig bàsic del mòbil.

S’ha iniciat un programa d’Activitat en línia per a persones majors que viuen soles perquè puguen realitzar exercici físic i estimulació cognitiva des de les seues cases. Participen una mitjana de 60 persones mensualment. Durant la pandèmia, en el curs anterior: 596 persones s’han matriculat i realitzat les aules mitjançant modalitat en línia de manera no presencial. “Però encara hi ha molt de marge i des de la regidoria volem impulsar i contribuir encara més al fet que l’edat no siga un factor de discriminació, una barrera per a l’ús de la tecnologia digital”, destaca, Ortiz.

Des de la regidoria amb l’objectiu de millorar l’alfabetització digital de la Gent Gran d’Alcoi i augmentar l’ús de la tecnologia digital i potenciar la seua capacitat d’aprenentatge s’han programat les següents actuacions que es desenvoluparan al llarg de 2022.

– Campanya de sensibilització per a eliminar estereotips, prejucios i discriminacions basades en l’edat a l’hora d’adoptar i/o usar tecnologies digital.
– Incrementar les accions formatives per a capacitar a les persones majors en l’accés i utilització a nivell bàsic, de la tecnologia digital en les activitats de la vida diària.
– Impulsar la tecnologia digital com a canal de comunicació i d’informació de les persones majors per a la informació i l’accés a les activitats socioculturals promogudes des de la regidoria de Gent Gran. “Es tracta d’impulsar un objectiu i unes actuacions ja iniciades per part de l’Ajuntament”, conclou, la regidora de *Gent Gran.

ACTIVITATS PER A COMMEMORAR L’1 D’OCTUBRE DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES MAJORS

Des de la regidoria s’han preparat les següents actuacions:
Una conferència virtual denominada ‘Majors i noves tecnologies’ el ponent de les quals serà Israel Aremio, Llicenciat en Ciències de la Comunicació, dirigida a l’alumnat de les aules com a inici de curs.

S’ha programat una activitat intergeneracional entre l’alumnat del CIP FP Batoi i entre usuaris del Programa per a la prevenció de la Soledat no Desitjada que desenvolupa Creu Roja gràcies al conveni signat amb l’Ajuntament. Es realitzarà tots els divendres del mes d’octubre.

L’alumnat del taller en línia d’estimulació cognitiva realitzaran un café virtual i conversaran sobre com viuen les persones majors i la seua relació amb la tecnologia digital.