Home Cocentaina La Regidoria de Turisme de Cocentaina organitza aquest diumenge la I Jornada...

La Regidoria de Turisme de Cocentaina organitza aquest diumenge la I Jornada de Recreació Històrica al Castell

129
0
SHARE

Cocentaina acollirà aquest diumenge la que serà la I Jornada de Recreació Històrica al Castell, una activitat organitzada des de la Regidoria de Turisme de Cocentaina. Al llarg del matí d’aquest diumenge ,de 10 a 14 h, el Castell estarà obert perquè, a les diferents sales, els recreadors històrics ens mostren com era la vida i la vestimenta cap a l’any 1276. A cada sala, es parlarà de diferents aspectes, fent així un recorregut que ens permetrà conèixer com era la religió, les armes, els costums i la societat medieval. El Castell es convertirà en un veritable museu en viu on podem aprendre i gaudir a parts i guals.

 Pel que fa als grups de recreació participants, es tracten del grup valencià Aliger Ferrum, i de l’aragonès Feudorum Domini. Ambdós grups han participat i han organitzant recreacions i activitats tant en l’àmbit nacional com en l’internacional. La recreació històrica pretén divulgar com era la cultura material i immaterial del passat; per a fer-ho, «reconstrueixen» elements del passat a través de l’estudi històric i arqueològic.

Ivan Jover, regidor de Turisme de Cocentaina, ha explicat que «aquesta jornada naix amb l’objectiu de difondre en clau didàctica i cultural un període decisiu per al nostre poble com va ser el segle XIII, introduint-nos a com va ser la vida al nostre castell. Una activitat molt atractiva i que no s’ha vist mai fins ara, la qual esperem que tinga molt bona acollida per a atraure visitants al nostre municipi durant aquest pont.

 Pel que fa a l’activitat, en tot moment s’hauran de mantindre les mesures de seguretat i, per això, l’ús de la mascareta serà obligatori durant la visita; tot i que l’accés es lliure, es limitarà el número de persones que pot accedir a cada estança.