Home Alcoi La regidoria d’Igualtat d’Alcoi llança una campanya per evitar regalar joguets sexistes...

La regidoria d’Igualtat d’Alcoi llança una campanya per evitar regalar joguets sexistes i violents

759
0
SHARE

Un any més, des de la Regidoria d’Igualtat d’Alcoi i amb motiu de les dates nadalenques, s’ha dut a terme una campanya de sensibilització per a la ciutadania al voltant de la importància de regalar joguets que no discriminen a xiquets i xiquetes.

Amb aquesta finalitat, s’ha posat a disposició dels diferents mercats municipals un ‘Arbre de Nadal per a la Igualtat’, amb missatges que conviden a trencar estereotips relacionats amb el joc i els joguets, i que s’acompanya del cartell de la campanya i d’una bústia per recollir les cartes igualitàries dels xiquets i xiquetes amb els seus desitjos per a aquest Nadal.

Per realitzar aquesta campanya del joguet no sexista 2021, la Unitat d’Igualtat ha comptat amb la col·laboració del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València. Les alumnes del tercer curs de Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, Carla Lacasa, Maria López Ricart, Silvia Quiroga, Núria Ruiz i Alba Santiago, han sigut les encarregades de la realització del cartell de la present campanya, sota la direcció de la professora Bàrbara Micó Vicent de la assignatura de Disseny Gràfic i Comunicació.

A més a més, s’ha repartit pels comerços un decàleg que ajuda a pares, mares i familiars a triar jocs i joguets no sexistes i no violents, així com també adhesius de la campanya, amb la intenció que, abans de comprar es reflexione, ja que amb una bona elecció de joguets també s’està educant.

Cal tindre en compte regalar qualsevol tipus de joguet, tant per a xiquets com per a  xiquetes, ja que cada joguet fomenta el desenvolupament de diferents capacitats. Per exemple, si juguen amb nines es fomenta l’expressió dels afectes, si juguen a construir desenvolupen les capacitats visoespacials, si juguen amb el patinet les capacitats motrius, etc.

Segons subratlla la regidora d’Igualtat, Aranza de Gracia, «aquesta campanya es fa amb la intenció de que amb una bona elecció de joguets, també s’està educant. Els joguets que reprodueixen els estereotips de gènere, limiten el desenvolupament de xiquets i xiquetes i perpetuen la desigualtat existent entre dones i homes. Per això el que remarquem amb aquesta campanya és: Aquest Nadal, regala Igualtat!».

Des de la regidoria animem a xiquets i xiquetes i a la ciutadania en general  a  escriure i entregar en la bústia per la Igualtat la seua carta de desitjos igualitària i a penjar una foto a les xarxes socials amb la etiqueta @igualtat_alcoi.

Com diu el lema d’aquesta campanya: «no hi ha joguets ni de xiquets ni de xiquetes». Per això, una bona elecció de joguets per a xiquets i xiquetes, es garantia d’aconseguir una societat més igualitària.