Home Alcoi La rehabilitació del Molinar centra les II Jornades sobre el Patrimoni Modernista...

La rehabilitació del Molinar centra les II Jornades sobre el Patrimoni Modernista d’Alcoi

536
0
SHARE

Per segon any consecutiu, la ciutat d’Alcoi ha convocat les seues Jornades Tècniques sobre Intervenció en el Patrimoni Modernista. La primera experiència de l’any passat -que va coincidir amb la Fira Modernista de la ciutat dels ponts- va resultar tot un èxit. Tant que va ser inclosa en la llista de Jornades Europees de Patrimoni que baralla el Consell d’Europa.

Enguany, la segona edició tindrà un caire més centrat en un dels projectes que afecten al patrimoni modernista alcoià, com és la reforma del Molinar. La zona de primeres aigües fou on va nàixer la primera indústria valenciana i sobre ella estan duent-se a terme treballs per a crear el primer centre d’interpretació en torn al tema. Com planificar els usos i accions sobre aquest patrimoni és una de les preguntes a respondre amb la jornada.

Enguany, a més, l’estructura de les jornades, que tindran lloc entre e 21 i el 23 de novembre, girarà en torn a 3 blocs. El primer d’ells es centra en ponències d’experts que tindran lloc a l’IVAM-CADA d’Alcoi. El segon inclou un taller pràctic al Casal del Nadal a càrrec d’experts en restauració. I el tercer i més innovador permetrà als inscrits dialogar entre ells i amb els experts. Tot amb la finalitat de crear xarxes de col·laboració dins d’aquesta vessant.

Les jornades tenen un caire professional, pel que van adreçades a un públic que tinga un cert nivell de coneixement sobre el patrimoni i la seua conservació. El preu és de 50 euros per als professionals i de 20 euros per als estudiants d’una branca del patrimoni que compta amb institucions relacionades a la ciutat d’Alcoi.