Home Alcoià La reobertura de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva comporta noves freqüències per als...

La reobertura de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva comporta noves freqüències per als combois

142
0
SHARE

Els viatgers de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva, que connecta també amb València, podran fer ús dels combois de nou a partir del proper dilluns. Tot després de que s’hagen efectuat les obres de millora a una infraestructura que les requeria des de fa dècades. A pesar de la recuperació del servei i les millores a la línia, les freqüències encara no seran les òptimes degut a la pandèmia de coronavirus. Torna el servei de matí amb retorn passat el migdia per a uns combois que requereixen transbordament per a arribar a la capital regional.

Durant dècades, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han reivindicat una de les principals mancances que registraven en quant a mitjans de transport es refereix. La muntanya alacantina només té una connexió directa amb la capital regional mitjançat tren. No obstant, eixa línia, coneguda com Alcoi-Xàtiva, ha estat molts anys sense rebre inversions que la convertiren en utilitzable per part de la ciutadania. No ha sigut fins pràcticament 2020 quant les administracions, especialment l’estatal, han destinat fons a fer de la línia Alcoi-Xàtiva una infraestructura mínimament útil.

Ha sigut gràcies a inversions de més de 8 milions d’euros que estan escometent-se des de fa mes i mig, especialment a un tram de vora 30 quilòmetres de via. Inversions que també han permès canviar els sistemes de gestió del trànsit per a alleugerar-lo, i a les que es preveu sumar nous trens híbrids en el futur proper. Els treballs de millora en aquesta línia finalitzen aquesta setmana, pel que es preveu que la infraestructura puga prestar servei a partir del proper dilluns. Durant els prop de 2 mesos que han durat els treballs, els usuaris del tren entre les dos capitals de les comarques centrals valencianes han disposat d’un servei de bus a càrrec de Renfe.

La reobertura de la línia Alcoi-Xàtiva suposarà també recuperar una part de les freqüències dels combois que existien anteriorment a la pandèmia de coronavirus. Amb la presència del virus es va haver de restringir el nombre de trens per a evitar el contacte social i la propagació de la malaltia. Ara, bona part d’eixes freqüències tornaran a l’estat pre pandèmia, encara que la línia no recuperarà, pel moment la seua completa normalitat. Es preveu que la xifra de combois arribe al seu punt idoni una vegada es controle la situació sanitària derivada de la Covid19.

Així, els viatgers que necessiten acudir des d’Alcoi a Xàtiva o València tindran des de primera hora trens per a fer-ho. El mateix ocorrerà en el sentit contrari per a una connexió que tindrà també un comboi de retorn sobrepassat el migdia. Cal recordar que els viatgers que vagen a València hauran de fer transbordament a Xàtiva, un punt que continua fent més lenta la connexió fèrria entre les dos ciutats.