Home Alcoi La seguretat per davant de tot: Alcoi duplica el nombre d’efectius per...

La seguretat per davant de tot: Alcoi duplica el nombre d’efectius per a controlar els Moros i Cristians enguany

0
SHARE
Junta de seguretat per a les Festes d'Alcoi celebrada a la seu de la Policia Local alcoiana.

La seu de la Policia Local d’Alcoi ha albergat la Junta Local de Seguretat en què s’ha revisat tot el dispositiu de seguretat i protecció civil de cara a la celebració de les properes Festes de Moros i Cristians. A la reunió han estat presents la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé i subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, cal destacar que s’ha duplicat el nombre d’efectius.

Els responsables dels diferents cossos i organismes que s’encarreguen d’atendre les incidències al llarg de la trilogia festera han repassat els recursos amb què comptaran durant aquestes dates. Un dispositiu que enguany comptarà amb més de 2.460 professionals, sumant tots els torns dels tres dies de Festes, a més de la vespra del Dia dels Músics -615 cada dia-.

Efectius per cossos de seguretat i emergències

Conformen aquest dispositiu els efectius de la Policia Nacional -alguns operaran de paisà actuant al Centre i també a zones de la perifèria, polígons industrials i disseminat- a raó de 161 cada dia; un total de 113 efectius cada dia de la Guàrdia Civil en tasques de vigilància del trànsit als voltants i accessos de la ciutat i també de l’entorn natural, a més del control de la pólvora en la seua distribució; 135 agents de la Policia Local operaran cada dia els quatre dies de Festes; 40 efectius de Bombers amb 9 vehicles; 86 efectius de Creu Roja amb 11 vehicles; operaris d’Obres i Serveis, més de 80 voluntaris de Protecció Civil, i un dispositiu especial per atendre urgències hospitalàries amb els professionals de l’Àrea de Salut.

La delegada del Govern, Pilar Bernabé, ha ressaltat  que “enguany es dupliquen els efectius dels 1.200 de l’any passat als més de 2.400″. Tal com ha indicat el l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, “la reunió ha aprofitat per a coordinar el dispositiu que s’encarregarà de que tots tinguem unes bones festes de Moros i Cristians, i que es puga desenvolupar la festa amb tranquil·litat i bona organització”.

Per la seua part el regidor de Seguretat, Raül Llopis ha confirmat que “hi haurà 3200 quilos de pólvora per a l’alardo, vora 200 quilos més que en 2022”. L’alardo tindrà un total de 2.330 participants amb 650 llicències noves. Per la seua part, la Policia Local farà controls d’alcoholèmia als genets i als conductors de les carrosses.

Com els darrers anys la Guàrdia Civil farà controls de drogues, a banda dels controls d’alcoholèmia. I, en conjunt, es prestarà especial atenció no només a la zona del Centre, sinó que es desenvoluparan serveis especials a tots els barris, a polígons i a les urbanitzacions.

Campanya contra les agressions masclistes

L’Ajuntament d’Alcoi té un protocol d’actuació contra les agressions sexistes per a les pròximes Festes de Moros i Cristians que ja està actiu. El primer i principal objectiu d’aquest protocol és el de la prevenció de possibles situacions d’agressions sexistes, així com l’actuació concreta a dur a terme per a evitar-les i en cas que ocorregueren.

Punts lila

S’habilitaran uns punts ‘Lila’ durant les Festes que tindran la cobertura policial necessària per a actuar en cas que aquests detecten o siguen requerits per alguna possible víctima. Els punts estaran en La Glorieta, Plaça de Dins i Avinguda País Valencià. Aquests punts estaran actius en horari nocturn i de matinada especialment durant els dies 21, 22 i 23.

Policia Local 24h

La Policia Local disposarà dels següents punts de tall al trànsit rodat les 24 hores del dia, per la qual cosa els mateixos seran referents a l’hora de localitzar, focalitzar i coordinar les ajudes necessàries per a l’assistència a víctimes de qualsevol naturalesa. Estarà en el pont de Sant Jordi, pont Barranc Na Lloba, i en la intersecció entre els carrers Capellá Navarro i Echegaray.

Prohibició de cremes

Recordem que les cremes agrícoles estan prohibides per normativa autonòmica. S’ha insistit molt en aquest tema en la reunió. Una reunió a la que han assistit representants de totes les formacions municipals i de tots els ens relacionats amb l’organització i el control d’un esdeveniment declarat d’Interès Turístic Internacional com són les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi.