Home Alcoi La Setmana de la Ciència del Càmpus d’Alcoi de la UPV completa...

La Setmana de la Ciència del Càmpus d’Alcoi de la UPV completa totes les places de les seues activitats fins ara

249
0
SHARE
Monòlegs científics duts a terme durant la Setmana de la Ciència 2022.
Monòlegs científics duts a terme durant la Setmana de la Ciència 2022.

La Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) contínua a bon ritme i encara la recta final. Aquest dijous 24 de novembre a les 19.30, Luis Miguel Martínez imparteix la seua conferència ‘El cervell il·lusionista’. L’últim dia serà el divendres 25 de novembre amb la conferència de Jerónimo López a les 19.30 h. Posteriorment, Patricia Blanquer, diputada en el Congrés, clausurarà la Setmana de la Ciència. Aquestes activitats tindran lloc en el Saló de Graus ‘Roberto García Payá’.

Luis Miguel Martínez Otero, professor de la UMH i l’Institut de Neurociències, durà a terme una conferència anomenada ‘El cervell il·lusionista’ on donarà resposta a Com aconsegueixen els mags fer-nos veure l’impossible? Quines interferències produeixen en els nostres processos cognitius? Com explica la màgia el funcionament del cervell? Els mags utilitzen efectes òptics i manipulen l’atenció; aconsegueixen que mirem, però que no vegem.

Per part seua, Jerónimo López Martínez, Catedràtic Emèrit de Geologia de la Universitat Autònoma de Madrid, imparteix l’última ponència. En aquesta es tractarà el canvi climàtic actual i les seues conseqüències, recognoscibles a tot el món. Es parlarà d’unes certes zones on els efectes són especialment notables i transcendents per al conjunt del planeta. Territoris amb gel especialment sensibles al calfament, com els pols, que juguen un important paper en les condicions ambientals globals.

La Setmana de la Ciència ha omplit totes les activitats celebrades fins ara. Els últims ponents que han passat pel Campus d’Alcoi de la UPV han sigut Javier Sampedro, Pere Estupinyà, Cristina Monge, Manuel González, Sara Cazzoli i Jesús Victorino. A més, Kiko Moya i Ignasi Grau han mostrat un tast arqueològic romà en el Restaurant L’Escaleta.