Home Alcoi La suspensió de les Falles també posa en risc els Moros i...

La suspensió de les Falles també posa en risc els Moros i Cristians d’Alcoi, Onil, Banyeres i Muro: Sanitat decidirà

0
SHARE

La cancel·lació de les Falles i la Magdalena de Castelló no es reproduiran, pel moment, amb els Moros i Cristians. L’alerta per coronavirus, amb efectes similars a qualsevol grip, menor mortalitat, però més contagiós, no arriba pel moment a localitats com Alcoi, Onil, Banyeres o Muro, que celebren els sues dies grans entre abril i maig. No obstant, la darrera paraula la té el Ministeri de Sanitat, que decidirà arribat el moment. Per ara tots els actes continuen endavant.

La consideració del coronavirus com a pandèmia global i la seua arribada a terres valencianes han provocat la presa de decisions per part de les administracions. És el Ministeri de Sanitat qui té la darrera veu en un tema que afecta a la salut pública. A pesar de que la xifra de contagis a tot el país a males penes arriba a les 2.000 persones i la de morts contagiats a uns 50, l’elevada capacitat de transmissió del virus ha detonat decisions difícils. Els experts parlen d’un virus molt paregut a la grip però amb diferents símptomes, i sobre tot amb una mortalitat molt menor, pel que recomanen calma.

De les oficines de Sanitat ha eixit la recomanació d’aplaçar les grans Festes que reuneixen a milers de persones i que anaven a celebrar-se properament. Les Falles de València o la Magdalena de Castelló han sigut les primeres damnificades, però han posat en alerta també als Moros i Cristians. A Alcoi, Onil, Banyeres o Muro van a celebrar-se aquestes Festes en un termini màxim de 2 mesos. Pel moment no s’ha pres cap decisió per part dels ens locals, que es troben a l’espera de l’evolució de la situació, i sobre tot dels consells que llance el Ministeri de Sanitat en aquest sentit.

La mesura d’aplaçar els festejos és de tipus preventiu per a evitar aglomeracions que puguen desencadenar nous contagis. Tot i això, des dels ens relacionats amb la Festa llancen un missatge de tranquil·litat. Les expectatives no són del tot roïnes, tota vegada que el previsible augment de temperatures mata al coronavirus, pel que s’espera que els Moros i Cristians a les localitats on es celebren de forma més recent es puguen dur endavant amb normalitat.

A Alcoi, que enceta el proper 13 d’abril el calendari d’entradetes i aquest proper 15 de març els Concerts d’Exaltació Festera no s’ha pres pel moment cap decisió al respecte. De nou, les recomanacions de Sanitat seran determinants.