Home Alcoià La Taula Interdepartamental de la Generalitat ja no es tornarà a reunir,...

La Taula Interdepartamental de la Generalitat ja no es tornarà a reunir, si no canvien les circumstàncies

448
0
SHARE
Ximo Puig, en la roda de premsa

La generalitat anuncia que la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, no es tornarà a celebrar, si no canvien les circumstàncies, ja que tots els indicadors mostren “l’estabilització” de la situació epidemiològica i permeten parlar de l’inici d’una “nova etapa”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar la fi de totes les restriccions de competència autonòmica que continuaven vigents davant la pandèmia de COVID-19, amb l’única excepció de la prohibició de fumar a les terrasses dels locals de restauració i oci, que es continuarà mantenint.

Com ha subratllat el president, aquest dijous s’ha acordat aixecar les limitacions que encara afectaven els sectors d’hostaleria i restauració, oci i entreteniment, cinemes, teatres o amfiteatres, activitats físiques i esportives de caràcter general, esdeveniments amb alta concentració de persones i festivals de música.

En tots aquests espais i activitats, per tant, només s’aplicarà la normativa general d’ús de màscara encara vigent en tota Espanya, de manera que continuarà sent obligatòria en interiors, en els mitjans de transport públic i en els esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure quan els assistents es troben dempeus o asseguts a menys de metre i mig.

Així mateix, també decau l’obligatorietat de disposar de passaport COVID per a accedir a residències i centres socials.

Ximo Puig, ha assenyalat que, gràcies a la “corresponsabilitat” ciutadana, “la Comunitat Valenciana està en les millors condicions per a afrontar una nova etapa” que “s’ha de viure amb la màxima normalitat i amb la màxima precaució”.

Tots els indicadors valencians mostren que es camina cap a la “normalització”, amb índexs baixos d’ocupació hospitalària i un alt grau d’immunització, ha assenyalat Puig, que s’ha referit també al fet que ja està vacunada el 93,7% de la població major de 12 anys.

No obstant això, ha demanat “prudència” a la ciutadania, i ha assenyalat que l’ús de la màscara ha permés salvar vides, per la qual cosa ha assenyalat que, encara que passe en el seu moment a deixar de ser obligatòria, serà “aconsellable” continuar utilitzant-la en determinats espais.