Home Alcoi La tecnologia 5G arriba a Alcoi, que serà referent en la implantació...

La tecnologia 5G arriba a Alcoi, que serà referent en la implantació del “l’internet de les coses”

577
0
SHARE

L’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i el Gerent d’Administracions Públiques de Telefónica a la Comunitat Valenciana, José Manuel Plaza, han detallat aquest dilluns 21 de desembre el desplegament de tecnologia mòbil 5G que Telefónica ha posat en funcionament en aquesta ciutat. En l’acte han anunciat que la companyia ja ha encès la seva xarxa 5G, de manera que la ciutadania i les empreses d’Alcoi ja poden connectar-se a la xarxa mòbil de cinquena generació.

El 5G facilitarà la construcció de ciutats intel·ligents, un factor clau en la transformació de la societat i l’economia, gràcies a l’impacte que exerceix principalment en els serveis d’emergència i en la mobilitat de les ciutats. D’aquesta manera, municipis que compten amb aquesta tecnologia, com és el cas d’Alcoi, podran resoldre els problemes de trànsit a través del cotxe connectat; augmentar la seguretat pública a través de sistemes d’identificació immediata que alerten a les autoritats de situacions perilloses com accidents; facilitar el desplegament de l’Internet de les coses (IoT) per fer les ciutats més netes i eficients energèticament, o gestionar de manera avançada la infraestructura de la ciutat: des del consum d’energia fins al control d’edificis intel·ligents.

En aquest pla de Telefónica per l’encesa del 5G s’inclouen, a més d’Alcoi, altres 32 municipis d’Alacant -en el total de la Comunitat Valenciana sumen 93, que disposaran d’aquesta xarxa mòbil abans de final d’any. El desplegament de la tecnologia continuarà també en 2021, aconseguint que el percentatge de cobertura i el nombre de poblacions de la Comunitat amb tecnologia 5G continuï augmentant.

L’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha destacat que, amb aquesta fita, Alcoi esdevé una de les primeres ciutats en disposar d’aquesta tecnologia que permetrà una connexió ultra ràpida i que té una capacitat per a suportar milions de dispositius. “Des del govern municipal som plenament conscients que la tecnologia millora la nostra vida, per la qual cosa és important i necessari aplicar-la i per això portem treballant des de fa anys en un projecte de Smart City per Alcoi. Amb la implantació del 5G fem un pas endavant “, ha explicat el primer edil alcoià.

L’aposta que la ciutat d’Alcoi està fent durant els darrers anysper a ser una de les localitats de referència en quant a la implantació de la ultra ràpida velocitat mòbil ha tingut un pes capital en aquesta decisió de la companya de telecomunicacions. Aquest fet ajudarà a que la capital de l’Alcoià, es consolide, més si cal, entre les ciutats intel·ligents de referència a nivel nacional i internacional.

Per la seva banda, José Manuel Plaza ha assenyalat que “Telefònica ha estat la primera operadora a considerar al 5G com una generació diferent en què cal explorar els nous casos d’ús que habilita en paral·lel a el desplegament de la xarxa. Alcoi ha estat des del principi un escenari prioritari per als desplegaments del 5G Telefónica, i per això, avui refermem el nostre compromís amb la societat alcoiana amb l’anunci de l’desplegament d’aquesta tecnologia”.

D’aquesta manera, la ciutadania d’Alcoi pot gaudir ja dels avantatges d’aquesta nova generació de telefonia mòbil que permet una connectivitat ultraràpida, molt baixa latència i capacitat per connectar a milions de dispositius, de manera que la major part dels nostres objectes d’ús quotidià seran elements connectats entre si i amb nosaltres. Una tecnologia que, segons l’empresa, compleix amb tots els estàndards de Sanitat respecte a la radiació de la seua senyal, i que esta pensada, asseguren, per a facilitar la connectivitat a les empreses.